O noua neintelegere s-a consumat, pe tacute, la nivel local, in interiorul Aliantei "D.A." Alba. Viceprimarul ales din partea PD al unei comune din Apuseni a fost demis in urma unei sedinte a Consiliului Local, din cauza neintelegerilor cu primarul liberal. Dupa interventia conducerii judetene a Aliantei, edilul si-a dat demisia din PNL.

Subprefectul de Alba, Clement Negrut (PD), a pus ca viceprimarul din Sohodol, Nicolae Gheorghe Trif, si-a pierdut postul printr-o hotarare de CL, votata de 2/3 din numarul consilierilor. In spate se afla, insa, contrele pe care acesta le avea cu primarul liberal Lucian Andreica.

Hotararea alesilor locali a fost atacata in contencios administrativ de catre Prefectura, astfel incat numirea unui nou viceprimar a fost deocamdata blocata.

Liderii PD Alba au fost deranjati de faptul ca liberalul a incercat sa rezolve problema pe plan local, fara sa o mai aduca in discutie la nivel judetean. "Noi am sesizat PNL si am luat masuri. Am inteles ca primarul nu mai este liberal", a afirmat Clement Negrut.

Atat primarul, cat si liderii filialei PNL nu au putut fi contactati ieri pentru a confirma daca Lucian Andreica a demisionat din partid sau nu.