Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures este acuzata de management defectuos. In mod direct sunt vizati directorul administrativ al unitatii sanitare, Florin Buicu, dar si directorul general Bogdan Paltineanu, a caror simpatie fata de PSD este de notorietate.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca va dispune o verificare a activitatii manageriale din cadrul institutiei medicale in urma careia va lua masurile care se impun. "Spitalul Clinic Judetean este pe primul loc la nivel de tara in ceea ce priveste datoriile acumulate in acest an", a afirmat Nicolaescu.

Potrivit demnitarului, cuantumul datoriilor acumulate in 2005 de unitatea sanitara este de 200 de miliarde lei. "Cred ca este un management defectuos si indisciplina financiara", a adaugat ministrul.

El a lasat sa se inteleaga ca in urma verificarilor si a discutiile pe care ar urma sa le poarte cu conducerea Spitalului Clinic Judetean, s-ar putea trece la schimbarea actualilor manageri ai institutiei, a caror instalare pe posturi a fost considerata la acea data drept una de natura politica ce a avut la baza simpatiile politice.

"Faptul ca o conducere a facut datorii de 200 de miliarde lei nu tine de apartenenta politica a acesteia", a completat Eugen Nicolaescu.