Ea a sosit direct de la US Open, unde a fost eliminata in sferturile de finala de Maria Sarapova, in trei seturi, 5-7, 6-4, 4-6. Marti seara, ea a participat la o intalnire cu reprezentantii Habitat pentru Umanitate, iar ieri a dat o mana de ajutor pe santierul din cartierul Iris.

Asociatia non-profit Habitat a reusit sa construiasca pana acum 60 de case pentru familiile cu venituri modeste, care nu isi pot permite sa cumpere, in conditiile de piata, un imobil. Participarea Nadiei Petrova pe santierul din Cluj se datoreaza intr-o mare masura parteneriatului incheiat intre Habitat, Women’s Tennis Association (WTA) si Whirlpool.

La ora noua fix, Petrova a aparut pe santier insotita de Jeanne Nicolay si Annie Adam, de la WTA. Dupa instructajul de protectia muncii, Petrova a inceput sa lucreze cot la cot cu viitorii beneficiari ai locuintelor. Desi noroiul era pana la glezne, jucatoarea rusa nu s-a dat in laturi si a pus umarul la ridicarea si fixarea peretilor caselor de pe santier.

In pauza de masa, a savurat micii: "Desi sunt doar de o zi in Romania, ador mancarea traditionala romaneasca, mai ales branzeturile". Inainte de a se reapuca de munca, Petrova a dat autografe celor 25 de copii din familiile care vor beneficia de locuintele din Iris. Dupa inca o repriza de munca Petrova a facut o pauza de doar 15 minute, cat pentru a acorda un scurt interviu.