Primaria municipiului Giurgiu s-a confruntat saptamana trecuta cu un eveniment mai putin obisnuit, care, dincolo de aparente, ridica mai multe semne de intrebare.

Mai multe cadre didactice si aproximativ 100 de elevi condusi de directoarea Paraschiva Zimnicaru au protestat printr-un asa zis miting cu privire la faptul ca la Colegiul Ion Maiorescu a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica.

Dupa cum a relatat primarul Lucian Iliescu, protestul a fost organizat la initiativa directoarei si a cadrelor didactice participante, fara ca in prealabil sa anunte conducerea Primariei despre intreruperea energiei electrice si fara sa se informeze despre masurile care ar fi trebuit luate pentru ca situatia sa fie rezolvata favorabil pentru toate partile implicate.Concret, atunci cand

reprezentantii societatii Electrica s-au prezentat la Colegiu pentru intreruperea energiei electrice, din cauza datoriilor restante, directoarea Zimnicaru nu a considerat de cuviinta decat sa stranga elevii si sa porneasca spre Primarie.

Intre timp, primarul Lucian Iliescu aflase despre decizia de oprire a curentului si, dupa o discutie cu conducerea de la Electrica, s-a decis continuarea furnizarii energiei, urmand ca in scurt timp datoriile sa fie platite. "Nu am fost informat despre oprirea energiei de catre conducerea Colegiului asa cum nu am fost informat nici despre protestul pe care il incepusera.

Nu este singura unitate de invatamant unde sunt restante, dar cu fondurile obtinute in aceasta perioada vom reusi sa le platim. Consider ca este foarte grav ce s-a intamplat, nu ne anuntase nimeni de la Electrica despre decizia de oprire a curentului. Chiar cu o zi inainte avusesem o discutie cu directorul Dragomir si nu mi-a comunicat nimic despre asta.

Cred ca la mijloc sunt alte interese, poate cuiva nu i-a convenit ca la Giurgiu profesorii au renuntat la greva. Iar ce au facut directoarea Zimnicaru si cadrele didactice nu este de admis, protestul lor fiind absolut ilegal. In nici un caz nu se rezolvau astfel lucrurile.

Am solicitat institutiilor abilitate, inclusiv Prefecturii, sa ia masurile legale cu privire la ceea ce s-a intamplat.", a declarat primarul Lucian Iliescu.

El a amintit despre faptul ca sunt aproape cinci ani de cand Consiliul Judetean nu a alocat nici un leu pentru unitatile de invatamant din municipiu, iar Consiliul Local si Primaria au cheltuit sume importante pentru scoli si licee.

Cat priveste situatia creata prin asa zisul miting de saptamana trecuta, poate cel putin Inspectoratul Scolar ar trebui sa-si puna intrebari in legatura cu decizia directoarei Zimnicaru. Pentru ca este foarte grav sa provoci elevii (minori) sa participe la astfel de actiuni, cu atat mai mult cu cat rezolvarea problemei nu asta ar fi fost.

Aceasta situatie ne face sa ne gandim si la activitatea politica a directoarei Paraschiva Zimnicaru, care, dupa ce s-a dovedit anul trecut, in campania electorala, un inversunat adversar al primarului Iliescu, a trecut de curand de la PSD la PD.

Si ne amintim si declaratia domniei sale, la o sedinta a Consiliului Local, in legatura cu acest lucru, d-na Zimnicaru exprimandu-si parerea ca este firesc sa se "strecoare" cum poate pentru a-si apara interesele.