Conducerea Tehnofrig a dat dovada de o lipsa de transparenta totala, refuzand sa remita presei locale un comunicat adresat Bursei Rasdaq si unui ziar central de specialitate. Cu toate acestea, ZIUA de Cluj a aflat amanunte de la AGEA, mai ales in privinta posibilei fuziuni, contestata in instanta de unul din actionarii companiei.

Astfel, compania SC Tehnofrig SA si-a modificat unul din articolele importante din statut, care prevede, incepand de luni, ca societatea va fi administrata de un consiliu de administratie sau administrator unic, persoana fizica sau juridica, incepand cu data de 19 decembrie.

Directorul companiei, Pompiliu Caloianu, a declarat pentru ZIUA ca „adunarea a decurs foarte bine si s-a votat ordinea de zi fara probleme. Totul a decurs conform programarii si am dat un comunicat catre Rasdaq si un ziar economic". Acesta a refuzat categoric sa remita comunicatul presei locale.

Caloianu s-a infuriat in momentul in care ZIUA de Cluj a avut curajul sa il chestioneze pe marginea proceselor dintre Tehnofrig si actionarul Corina Danila, derulate la Tribunalul Comercial Cluj si la Curtea de Apel Cluj.

Deciziile AGEA din data de 14 februarie si 30 iunie, privind fuziunea de principiu si proiectul de fuziune, ambele secrete, a Tehnofrig SA cu o firma careia nu i s-a dat numele publicitatii, a fost contestata de actionara.

Conform raportului emis catre Rasdaq in 24.11.2005 prin care se comunica "situatia litigiilor legate de fuziune", justitia clujeana a dat castig de cauza partial companiei Tehnofrig. In raport se spune ca "in Dosarul nr. 16.529/2005 aflat la Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat Decizia civila nr. 151/25.10.05, definitiva si irevocabila, prin nerecurare in termenul legal (a expirat in 23.11.2005), prin care s-a respins actiunea formulata de catre actionara – reclamanta". Un al doilea proces, privind proiectul de fuziune, se judeca astazi in dosarul nr. 1653/2005 aflat la Tribunalul Comercial Cluj. Nici una din parti nu a dorit sa comenteze pe marginea litigiului.

ZIUA de Cluj va reveni cu amanunte de la proces si cu numele firmei cu care ar dori sa fuzioneze traditionala companie clujeana. SC Tehnofrig SA produce servicii pentru linii de imbuteliat lichide alimentare, utilaj alimentar si frigorific.

Principalul actionar al Tehnofrig este firma SC Metalo-Chimice cu 82,9%, iar restul de 17,1 este detinut de persoane fizice si juridice cu participatii de sub 5%. In primul semestru din 2005, firma a obtinut o cifra de afaceri de 1,7 milioane euro si un profit net de 1,44 milioane euro.