Liberalii mureseni trec printr-o situatie mai putin intalnita. Odata cu castigarea puterii, majoritatea alesilor locali migreaza catre formatiunea aflata la putere. In PNL Mures se intampla tocmai invers: parlamentari, consilieri ori membri marcanti din partidul aflat la putere parasesc in masa formatiunea condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu.

Cum ex-senatorul liberal Mihail Antonie a infiintat multe organizatii, este posibil ca toate acestea sa il urmeze. Organizatia din Voievodeni a dat tonul demisiilor, iar ieri alte doua filiale, Rusii Munti si Sancrai, au facut acelasi gest.

Dumitru Balan, presedintele organizatiei Rusii Munti, si-a motivat gestul prin lipsa sprijinului in coordonarea activitatii organizatiei locale, comunicarea deficitara si mai ales asezarea conducerii liberale la cheremul unor grupuri de interese straine de principiile liberale.

Alaturi de presedintele organizatiei au fost inregistrate si cele ale coordonatorilor sectiilor de votare, a doi consilieri locali si a majoritatii membrilor organizatiei.

Un alt nemultumit este si presedintele organizatiei din Sancrai, Gheorghe Cioban. El si-a inaintat ieri demisia, alaturi de alti doi consilieri locali si 26 de membri ai organizatiei locale a PNL.

Printre reprosurile aduse in textul demisiei se numara si dictatura instaurata in interiorul partidului liberal, jocurile murdare care au vizat inlaturarea unor candidati la diverse functii eligibile, dar si „ridicolul autopropunerii" actualului ministru al Sanatatii pentru functia de presedinte al filialei Mures, functie ce este incompatibila cu celelalte detinute la nivel national.

Reamintim ca printre demisionari se numara si Schwartz Ladislau, un membru extrem de activ in toate campaniile electorale, dar si alte actiuni ale liberalilor.

Majoritatea celor care au parasit PNL se plang de felul in care intelege Eugen Nicolaescu sa conduca partidul pe plan local.