Dictonul latin "Carpe diem" (Bucura-te de ziua de azi!), isi pierde total autenticitatea, originalitatea si veridicitatea, in fata trairilor noastre.

Desi avem adanci radacini latine, influentele slave si mai ales cele balcanice, isi pun pregnant amprenta asupra ceea ce suntem.

In nefericirea noastra, sub mangaierea cinica a repetabilelor esecuri ,"Vox clamantis in deserto" (racnim in pustiurile sufletelor noastre) "Cogito, ergo sum" (Gandesc, deci exist!). Nimic mai fals! Nimic mai putred!

"Ignoramus et ignorabimus" (Nu stim si nu vom sti niciodata!) ce haruri ne-a daruit Divinitatea, de ce suntem in stare, cata inteligenta zace in noi, ce sistem de valori ne recomanda, atata amar de vreme cat noi insine ne toleram slabiciunile, ne hranim cu mediocritate si ne iubim viciile ratiunii.

Mintim cu "demnitate", ii haituim pe cei de-un sange, ne condamnam semenii de acelasi rang, infierandu-i fariseic pe cei onesti, afisandu-ne perfid principiile: "Amicus human, sed magis amica veritas" (Mi-e prieten omul, dar mai prieten adevarul!).

Care "veritas" (adevar!)? Adevarul individual - nu comunitar, "sine qua non" (fara de care nu se poate!) dar "sempre idem" (mereu acelasi!).

Singurul "veritas" pe care il cunoastem este "In vino veritas" (in vin este adevarul!). Dovada stau generatiile urmatoare, sufocate tot mai evident de mutatiile genetice si cerebrale ale liderilor nostrii formati la scoala globalizarii si a masoneriilor si adeptii "Errare humanum est, perseverare diabolicum " ( a gresi este omenesc, a persevera este diabolic!).

Ca sa eliminam diabolicii din noi, ne ducem la manastiri si ne rugam: "Nihil sine Deo " (nimic fara Dumnezeu!), "Nihil sine numini" (nimic fara dorinta!).

"Fiat lux!" (sa se faca lumina) cerseste umilul din noi. Dar cui sa cerem? Si mai ales prin cine? Ne este sila sa mai intram in catedrale, pentru ca acolo sunt farisei si practicieni "ora et labora" (roaga-te si lucreaza!), lucrare inchinata Divinitatii, sub titulatura "Divide et impera" (divide si stapaneste!).

"Parintii" Bisericii Ortodoxe Romane, vor afla mult prea tarziu solia cohortelor romanesti, prin care se transmite: "Margaritas ante porcos" (nu dati margaritare porcilor!).

Cat despre guvernanti si parlamentari: numai de bine! Aplicanti destoinci ai ideilor "Summus jus, summa injuria" (cu cat sunt mai multe legi, cu atat mai multa nedreptate!) si "tempora mutantur et nos mutamur in illis" (timpurile se schimba, si noi cu ele), liderii nostri fac parte integranta din tagma celor cu dizabilitati , "tragandu-si" facilitatile acestora si reactionand surdo-mut la "Vox populi, vox dei" (vocea poporului, vocea lui Dumnezeu!). Certitudinea supravietuirii acestora este conferita de matusile si rubedeniile senile dar chiabure, care horcaie inaintea obstescului sfarsit, cimilitura din strabuni: "nemo ante mortem beatus est" (nimeni nu e fericit inainte de a muri!).

Stiu! Ma considerati nebun. Alienat. Dar eu stiu … printre altele ca "nemo propheta in patria sua" (nimeni nu este profet in tara lui) si ca "intelligenti pauca" (celui inteligent ii ajung putine cuvinte!).

Si mai stiu, ca suntem aproape decedati: fara identitate, fara origini, fara cultura! Tocmai de aceea imi iubesc semenii si spun: " honores mutant mores" (onorurile schimba moravurile) si "de mortuis nil nisi bene" (despre morti, nimic, decat de bine!)!