Fosta conducere a PNL Arad a contestat alegerile organizate la inceputul acestei luni, cand presedinte al organizatiei judetene a fost ales Sever Jurca. Cel care a depus contestatia la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului este deputatul Mihai Calimente, un apropiat al ex-presedintelui filialei aradene, Titu Gheorghiof.

De altfel, Calimente, fost vicepresedinte al organizatiei judetene, a facut parte din echipa cu care Gheorghiof s-a prezentat la Conferinta de alegeri pentru a obtine inca un mandat in fruntea filialei a partidului condus de Calin Popescu-Tariceanu. Deputatul nu a putut, insa, sa-si justifice cu lucruri concrete contestatia. El a spus doar ca aceasta actiune este un drept al sau.

Astfel, Calimente sustine, dar fara sa-si argumenteze spusele, ca ar fi constatat "niste nereguli in campania electorala din partid si chiar in timpul alegerilor", care s-au desfasurat sub coordonarea vicepresedintelui PNL, Teodor Melescanu.

In urma contestatiei depuse, la Arad a sosit o decizie din partea conducerii centrale a partidului, in care se mentioneaza ca pe durata solutionarii contestatiei, actualul Birou Judetean, ales in 4 februarie, se suspenda, iar vechiul Birou se reactiveaza.

In schimb, liderii filialei liberalilor, alesi la inceputul lunii, sustin ca situatia creata este imposibil de realizat. Astfel, cei din actuala conducere au mentionat ca vechiul Birou Judetean a fost dizolvat si descarcat de orice responsabilitati in cadrul Conferintei de alegeri. Deja, noii lideri au atacat contestatia.

Actualul presedinte al filialei, Sever Jurca, a declarat ca a atacat, la Curtea de Onoare si Arbitraj, decizia de reactivare a vechiului Birou Judetean. In opinia sa, conform procedurii in vigoare, aceasta cale de atac suspenda decizia impusa de conducerea centrala a partidului.

Totodata, Jurca este de parere ca actiunea lui Mihai Calimente este o "incercare disperata de a mai ajunge in conducerea PNL Arad". El mai sustine ca daca se va ajunge la punerea in practica a deciziei de la Bucuresti, toata activitatea in organizatia judeteana se va bloca tocmai in perioada discutiilor legate de fuziunea cu PD.

La Conferinta judeteana de alegeri, pentru functia de lider al filialei liberalilor, Sever Jurca a reusit sa adune 269 de voturi, in timp ce Titu Gheorghiof a obtinut doar 176 de sufragii.