Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a amenintat Federatia Romana de Fotbal (FRF) cu instanta de judecata daca FC "Unirea" va fi exclus din campionatul Diviziei "B".

Echipa nu a fost programata in prima etapa a returului ca urmare a unor datorii totale, in valoare de peste 50.000 de dolari, fata de fosti jucatori si alte cluburi si risca excluderea din campionat daca nu va fi programata nici in etapa a doua.

"Daca nu ne mai programeaza, ii dam in judecata si cerem banii pentru tur. Avem documentul semnat de ei in legatura cu afilierea pentru perioada turului. Acum este aceeasi situatie ca la inceputul turului. Atunci au fost de acord, iar acum nu mai sunt. Asta este federatia", a declarat Mircea Hava.

Edilul a completat ca s-au cautat mai multe solutii privind salvarea echipei de la excludere din campionat, iar cea mai "ieftina" ar fi achitarea datoriilor pentru care jucatorii nu a fost programati in prima etapa. Hava a spus ca banii vor fi platiti chiar daca, din punct de vedere legal, actualul club nu ar trebui sa o faca.

"In vara anului 2005 a fost inregistrat la FRF un act de afiliere si un act intre vechiul si noul club prin care se prelua doar numele. Nu avem nici o responsabilitate pentru datoriile vechi, in valoare de peste 50 de miliarde lei. Acum clubul este la zero, cu toate datoriile platite. Nu am preluat nici un bilant si nu s-a facut o fuziune", a mai spus primarul.

Primaria si Consiliul Local au fost si sunt in continuare printre cei mai importanti finantatori ai echipei de fotbal, numai pentru returul campionatului 2005-2006 aprobandu-se alocarea sumei de 4 miliarde lei vechi. Mircea Hava a mai spus ca suma invocata de Federatia Romana de Fotbal va fi platita din surse private, edilul sustinand ca este ilegala achitarea banilor din fonduri publice.

"Nu pot sa las echipa sa dispara dupa ce s-a investit atat de mult acolo. Vom retrograda in Divizia "C", dar garantez ca intr-un an de zile vom reveni in "B". De promovarea in Divizia "A" nu se pune problema pana nu avem un sponsor serios", a afirmat Hava.

La momentul actual, clubul de fotbal este administrat de o societate comerciala la care sunt actionare mai multe firme din judetul Alba. Societatea respectiva este, de asemenea, membra a unei asociatii nonguvernamentale cu Consiliul Local Alba Iulia si Consiliul Judetean. Aceasta din urma a fost solutia gasita de reprezentantii celor doua institutii pentru a putea finanta legal clubul de fotbal.

FC "Unirea" Alba Iulia a ajuns in cea mai dificila situatie din ultimii ani. Dupa doua prezente in Divizia "A", in perioada 2003-2005, clubul va ajunge, foarte probabil, in Divizia "C".