Un dosar penal referitor la posibile fapte de coruptie in care era cercetat fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, Gheorghe Giurgiu, alaturi de alte trei persoane din Sibiu, a primit rezo-lutie de neincepere a cercetarii urmaririi penale (NUP) din partea procurilor Departamentului Anticoruptie, Sectia teritoriala Alba.

Mihai Drasoveanu, Ioan Gavrila si Gheoghe Giurgiu sunt cercetati pentru complicitate la presupuse ilegalitati infaptuite de invinuitul Dan Dumitru Rusu in cadrul Dosarului nr 188/2005, a carui compe-tenta pentru solutionare a fost de-clinata de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu catre procurorii de la sectia DNA Alba Iulia.

Procurorii anticoruptie au stabilit ca acuzatiile cuprinse in cadrul dosarului nu constituie fapte de coruptie, drept urmare acestea nu intra sub jurisdictia DNA si nu pot constitui argumente pentru declansarea urmaririi penale in acest caz. Dosarul respectiv a fost totusi returnat la Parchetul de pe langa Tribunalul din Sibiu pentru refacerea anchetei.

Procurorii sibieni sunt chemati sa stabileasca daca cei patru se fac vinovati de infractiunile de gestiune frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor publice si ale persoanelor, precum si abuz in serviciu in forma calificata, acuzatii ce au stat la baza deciziei initiale de deschidere a dosarului penal in care cei patru au fost cercetati la Sibiu, incepand cu jumatatea anului 2004.

Cei trei afaceristi si fostul vicepresedinte CJ Gheorghe Giurgiu sunt cercetati pentru instrainarea de active din patrimoniul fostei IAS "Agromixta" Dealul Ocnei SA, societate aflata in mijlocul unul scandal financiar-imobiliar in care toate partile implicate (afaceristi romani, italieni si oficiali ai ADS) se acuza reciproc de diverse ilegalitati cu caracter economic.