Prefectul Corneliu Popescu pare a avea mai degraba un rol decorativ la conducerea judetului. Aproape de fiecare data cind localitatile prahovene au nevoie de sprijin, fie din cauza calamitatilor naturale, fie de alta natura, reprezentantul guvernului raspunde mai greu prezent.

Prima isprava de acest fel a fost la primele inundatii care s-au abatut asupra Prahovei, cind prefectul era in concediu si a lasat problemele pe spinarea celorlalti reprezentanti ai administratiei judetene.

De atunci a trecut insa destula vreme si noi, ca mai toata lumea, credeam ca lucrurile de vor schimba. Nu s-a intimplat insa asa. Activitatea de zi cu zi a prefectului Popescu nu prea se vede. Prefectul nostru nici nu este prea vorbaret. Ziaristii se intilnesc destul de rar cu el si atunci cind o fac, Corneliu Popescu se afla in calitate de invitat la vreo aniversare sau vreun festival.

Prefectul de Prahova este mai mereu prezent la manifestari precum Ziua Europei, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor, Festivalul Berii sau Festivalul Cireselor, precum si la ceremoniile de depunere de coroane de flori. Era sa uitam ca mai apare din cind in cind la cite o sedinta a Consiliului Judetean Prahova sau a Consiliului Local Ploiesti si cam atit.

Nici la nivel de guvern, institutia prefectului de la Prahova nu sta foarte bine. Daca de la alte prefecturi din tara mai apar pe site-ul oficial al guvernului comunicate referitoare la activitatea curent, din judetul nostru nu vine mai nimic, ceea ce evident este de natura sa ne ingrijoreze.

Nu-i deloc placut ca un judet ca Prahova sa fie reprezentat la virful sau doar de un prefect surprins in fotografiile presei in compania butoaielor de bere sau de vin, iar in situatii delicate, cum a fost presupusa epidemie de gripa aviara, Popescu sa nu fie de gasit.