Ministerul Integrarii Europene va da in judecata Consiliul Judetean Constanta. Ministrul Anca Boagiu a declarat ca va incerca sa recupereze pe calea instantei o serie de bani oferiti de Comisia Europeana.

Sumele respective ar fi trebuit sa fie folosite pentru realizarea unui pavilion expozitional la Constanta. Valoarea proiectului era de sase milioane de euro.

Numai ca lucrarile s-au oprit pentru ca presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, a retras autorizatia de construire a pavilionului. El a motivat prin faptul ca inspectorii de constructii ar fi gasit unele nereguli.

Numai ca gestul presedintelui Consiliului este un abuz, spune ministrul Anca Boagiu. Si asta pentru ca la data retragerii autorizatiei de construire, neregulile fusesera remediate.

Anca Boagiu crede ca adevaratul motiv al intreruperii proiectului este altul. Si anume faptul ca Nicusor Constantinescu de la PSD nu a dorit sa continue un proiect initiat de predecesorul sau de la PD, Stelian Dutu.

In urma certurilor de la Constanta, Comisia Europeana a declarat proiectul neeligibil si a anuntat ca banii investiti vor trebui inapoiati. Este vorba de peste 400.000 de euro.

Ministerul Integrarii Europene crede ca suma trebuie platita de cei vinovati de intreruperea proiectului. Adica, de Consiliul Judetean Constanta.

Proiectul pavilionului expozitional nu este singurul cu probleme. Un alt proiect, in valoare de 17 de milioane de euro, este pe cale sa fie pierdut.

Acest proiect se refera la construirea unei statii de epurare a apei. El este finantat de Uniunea Europeana prin programul ISPA.

Proiectul a fost obtinut prin intermediul Ministerului Mediului din Romania.