Cunoscutul fotomodel banatean Brigitte Sfat, a iesit, ieri, din puscarie, dupa ce comisia de eliberari conditionate a decis ca vedeta s-a comportat ireprosabil cat a stat dupa gratii si merita sa fie libera. Coafata proaspat si fardata, femeia a pasit spre libertate la ora 14.30, urcandu-se in graba la bordul unei masini care o astepta.

Brigitte Sfat nu a fost foarte darnica in declaratii, aratandu-se ofensata de intrebarile jurnalistilor care doreau sa stie daca regreta faptele pentru care a fost inchisa si ce doreste sa faca pe viitor.

Fosta vedeta Playboy si proprietara a unor localuri de prima mana din orasul de pe Bega, a ajuns dupa gratii, in urma deciziei judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara, care au condamnat-o, in vara anului 2004, la trei ani si jumatate de inchisoare, declarand-o vinovata de implicarea intr-o reglare de conturi in stil mafiot, pusa la cale cu ajutorul unor figuri din lumea interlopa locala.

Vedeta a fost initial acuzata de santaj, insa la cererea procurorilor instanta superioara a schimbat incadrarea juridica a faptelor in talharie si lipsire ilegala de libertate.

In zilele de 16 si 17 februarie 2004, impreuna cu Ovidiu Torj si Marcel Olteanu, doi cunoscuti "interlopi" banateni, Brigitte Sfat l-a sechestrat pe managerul unuia dintre localurile pe care le detine, pe motiv ca acesta ar fi bagat mana in incasarile barului.

In timpul in care a fost tinuta captiva , victima a fost batuta si obligata apoi sa semneze o hartie prin care recunostea ca ar fi sustras un miliard de lei din banii clubului. Inainte de a i se da drumul, fostului manager i-a fost luata suma de 5.000 de dolari.

In perioada in care a stat dupa gratii (aproximativ doi ani), Brigitte Sfat si-a lasat amprenta asupra locului de detentie. Ea a initiat un curs de aerobic, reusind sa aduca putina diversitate in viata condamnatelor.