Trafic infernal. Un lucru la care sibienii ar trebui sa fim imuni, datorita ritmului in care se refac strazile. Sambata trecuta, infernul a depasit cotele suportabile si pentru politisti. Care au rupt cu mana lor benzile care blocau drumurile.

Oricine stie ca sambata traficul rutier este un calvar. Oameni care merg sa isi petreaca zilele libere la munte, de exemplu, oameni care merg la cumparaturi si multe alte motive pentru a scoate masina din garaj si a te pune in miscare pe sosele. Usor pana aici, dar greu de continuat, cel putin la noi in Sibiu. Ora 12, trafic de calvar la intrarea dinspre aeroport in oras.

Cate un politist presarat in fiecare intersectie, pana la complexul Alba Iulia incerca marea cu fluierul. Dirija ce dirija, apoi obosea. Masinile nu inaintau cu mai mult de 10 km pe ora si asta doar atunci cand nu stateau pe loc. Coloanele de masini pe doua benzi parca nu se mai terminau. Nodul circulatiei putea fi descoperit, insa, mult mai tarziu.

La intersectia Soselei Alba Iulia cu strada Raului si la Podul peste raul Cibin calvarul incinge spiritele. Pe Raului circulatia a fost inchisa, iar pe pod se circula pe o singura banda, pentru ca restul era in lucrari. In lucrari, vorba vine, din moment ce muncitorii stateau mai mult pe pod. Pe strada Raului, nici un utilaj, macar.

Sute de soferi din toate colturile tarii stateau cuminti in masini, mirati de ce se intampla. Printre ei si o Ambulanta cu semnalele audio si luminoase in functiune - transporta un pacient spre spital. Nici o masina insa nu lasa liber drumul pentru ca se aflau in acelasi loc de zeci de minute. Agentii de la circulatie nu mai faceau fata.

A fost nevoie de interventia unui inspector principal de la Serviciul Politiei Rutiere Sibiu pentru ca circulatia sa fie reluata in conditii nu cu mult, dar simtitor mai bune. Interventia politistului cu grad mai mare ca agentii de circulatie a facut posibila redeschiderea circulatiei pe inca o banda de circulatie, pe podul peste raul Cibin.

Practic, respectivul politist a pus muncitorii care isi faceau de lucru pe pod sa elibereze circulatia pe inca o banda. La fel de nervos, dar hotarat, politistul a pus muncitorii care pierdeau vremea sa deschida circulatia si pe strada Raului. Actiuni in urma carora, traficul a devenit mai acceptabil.