Incalzirea brusca a vremii si precipitatiile din ultimele zile au afectat zeci de gospodarii si sute de hectare de teren din mai multe judete ale Transilvaniei. De asemenea, mai multe localitati au ramas partial sau total izolate, dupa ce caile de acces in zonele respective au fost acoperite de ape.

Peste 1.000 de hectare de teren agricol din judetul Arad au fost inundate, iar mai multe localitati au ramas izolate din cauza precipitatiilor cazute in ultimele zile. Conform datelor detinute de Prefectura, au fost afectate 7 localitati situate in zona muntoasa din estul judetului.

Astfel, localitatile Crocna, Pescari si Revetis sunt aproape izolate, iar apa de pe drumurile care asigura accesul spre aceste zone ajunge chiar si la un metru. Circulatia se poate face doar cu tractorul. Viceprimarul comunei Dieci, Ioan Chiu, a mai spus ca o gospodarie a fost inundata, iar 500 de hectare de teren agricol erau acoperite cu apa.

Si in satul Pescari a fost inundata o gospodarie. Probleme sunt si in comuna Almas, unde au fost afectate de ape aproape 500 de hectare de terenuri agricole si peste 100 ha de fanete si pasuni.

Circulatia intre judetele Alba si Cluj, prin Muntii Apuseni, se desfasura, ieri, cu greutate, dupa ce o portiune din Drumul National 75 a fost distrusa partial de apele umflate ale raului Aries. Este vorba de o distanta de 20 de metri in raza comunei Ocolis (judetul Alba).

Terasamentul a fost distrus pe un sens de mers, astfel incat circulatia se desfasura, ieri, pe o singura parte. Eroziunea a fost cauzata de cresterea debitului Ariesului.

Cursuri scolare intarziate de inundatii

De asemenea, in judetul Bistrita-Nasaud, noua comune si doua orase au fost afectate de ploile din ultimele zile, care au produs importante pagube materiale. Conform ultimei raportari oficiale, au fost afectate de apele 104 gospodarii si 267 ha de teren.

De asemenea, au fost distruse mai multe poduri si podete, precum si unele portiuni de drum judetean si comunal. In localitatile izolate partial, cum este cazul in comuna Caianu Mic, au inceput sa se faca simtite efectele viiturii.

Totodata, din cauza unui pod rupt in dimineata zilei de luni, in localitatea Halmasau orele la scoala generala in care invata circa 30 de elevi au inceput cu intarziere orele.

Totodata, 27 de elevi din satele Breaza si Purcarete, comuna Negrilesti, nu au putut ajunge la cursuri la scoala din comuna deoarece motorul masinii tip ARO care ii transporta la ore a luat foc. Din fericire, copiii nu se aflau in autoturism cand s-a produs incidentul.