Dafora si Condmag au dominat ieri Rasdaq

Sedinta de tranzactionare de ieri, de pe piata Rasdaq a fost dominata de schimburile cu titlurile companiilor Dafora SA si Condmag SA.

Valoarea tranzactiilor incheiate joi pe piata Rasdaq a fost de 7,03 milioane lei (2,08 milioane euro), in scadere cu 49,3% fata de sedinta anterioara, precizeaza NewsIn.

La categoria de baza a Rasdaq au fost efectuate tranzactii in valoare de peste 6,86 milioane lei. Cea mai mare lichiditate, de 1,47 milioane lei, a fost inregistrata de titlurile Condmag Brasov al carui pachet principal de actiuni este detinut de catre societatea Dafora Medias. Actiunile producatorului de conducte magistrale s-au scumpit cu 10,68% pana la 1,45 lei.

Titlurile companiei Dafora Medias s-au scumpit, ieri, cu 7,09%, pana la 0,755 lei, pe fondul unor tranzactii de 1,13 milioane lei. Actionarii Dafora Medias au stabilit, la jumatatea lunii februarie, intr-o adunare generala, majorarea capitalului social al firmei cu 92,2 milioane de lei, de la 9,22 milioane de lei la 101,49 milioane de lei, prin aport in numerar, pentru sustinerea unor proiecte.

Dafora a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 43 mil. euro, in crestere cu aproximativ 12% fata de 2005. Compania si-a propus sa creasca in acest an cifra de afaceri cu 25 la suta.

Laurentiu PARNICA