Ultimele etape disputate din Liga I au avut darul de a incinge spiritele in partea superioara a clasamentului. In conditiile in care Dinamo continua sa conduca autoritar plutonul celor 18 echipe inscrise in prima divizie de fotbal, cea mai interesanta zona este cea locurilor 2-4, unde nu mai putin de 4 echipe se bat pentru a-si „procura" ultimele bilete spre Europa.

Plecata in retur cu gindul de a o secunda pe Dinamo la finele sezonului, Steaua a pierdut ultimele doua meciuri, cele cu Dinamo si Gloria Bistrita, si, o data cu ele, si speranta de a se califica pentru Liga Campionilor.

Iar pentru ca amaraciunea campioanei sa fie si mai mare, stelistii se vad acum exclusi si de pe pozitia a treia, cea care duce in Cupa UEFA, responsabili de aceasta situatie fiind rivalii de la Rapid.

Trupa antrenata de Razvan Lucescu pare a fi trecut peste socul infringerii suferite in fata Stelei si isi continua cursa de urmarire a CFR-ului, fata de care are, in acest moment, un handicap de 5 puncte in clasament.

„Feroviarii" lui Bergodi au avut cel mai bun inceput de an dintre „fruntasele" campionatului si par a se fi desprins in cistigatorii ultimului loz ce duce in Liga Campionilor, aceasta si daca vor gestiona eficient programul dificil ce ii asteapta in continuare.

Nu in ultimul rind, Gloria Bistrita ameninta, la rindul ei, pozitia „granzilor", aflindu-se la un singur punct in spatele Stelei, pe care a invins-o cu 2-0 in etapa ce tocmai s-a incheiat.

Program infernal

Doar opt etape despart pe CFR Cluj de realizarea celei mai mari performante din istoria clubului, aceea de a termina campionatul in postura de vicecampioana a Romaniei. Insa programul dificil din urmatoarele patru etape, in care vor intilni, in ordine, pe FC Vaslui, Steaua, FC Arges si Rapid, va necesita o concentrare maxima din partea fotbalistilor pregatiti de Cristiano Bergodi.

Presedintele „feroviarilor", Iuliu Muresan, este mai optimist si considera ca intilnirile cu Vasluiul si Steaua vor fi hotaritoare in ceea ce priveste locul final pe care il va ocupa formatia sa la finalul sezonului: „Inca nu putem spune ca CFR este vicecampioana, trebuie sa cistigam la Vaslui, unde ne asteapta un meci greu.

Acolo sint doi mari meseriasi in fotbal, e vorba de Porumboiu si de Hizo, dar daca invingem la Vaslui si batem Steaua pe teren propriu, atunci da, o sa fim vicecampioni". (Gabi JAKAB)