1 Mai. PSD. Masina politica

Peste 300 de sibieni au fost prezenti ieri la mitingul PSD. Intalnirea social-democratilor a inceput din Piata Mare, a continuat cu un mars pana la capatul Bulevardului Nicolae Balcescu si s-a incheiat in Padurea Dumbrava. Muzica, micii si berea a fost rasplata pentru ordonatii membrii PSD, care au demonstrat ca sunt cea mai disciplinata organizatie politica din judet.

Desi implicati intr-o campanie anti-Basescu, pesedistii s-au abtinut in a transforma 1 Mai intr-un balci electoral

PSD Sibiu a reusit sa scoata ieri din case peste 300 de oameni. In conditiile in care nu a fost foarte cald, actiunea s-a desfasurat de dimineata, iar sibienii, la fel ca majoritatea romanilor se declara plictisiti de politica. Inca o data, social-democratii sibieni au demonstrat ca este probabil singurul partid din judet care poate miza oricand pe o masa de oameni disponibila la efort. Asta inseamna disciplina, incredere, putere politica.

10 fix

Daca s-a anuntat ca la 10 fix incepe marsul din fata sediului central de pe strada Brukenthal, asa a fost. Baloane albe marcate cu rosu, cu numele partidului. Trei pancarde cu sloganuri muncitoresti. In rest, lume cunoscuta, harsaita prin campanii. Fostul inspector scolar general, fostul subprefect, fostul deputat, fostul director de la tabere, fostul viceprimar.

Probabil ca intre ei vorbeau la viitor. Viitorul subprefect, viitorul deputat, viitorul viceprimar. Multi oameni in varsta. Dar si tineri. S-a mers in liniste pana la sediul organizatiei municipale. Ca o plimbare de duminica, intre prieteni. nimic impotriva lui Basescu. Nimic pro social-democratie. A fost un gest care a dorit sa confirme inca o data ca PSD e un partid mare.

Gratar. Muzica. Ordine

In Padurea Dumbrava, toata lumea. Asa cum obisnuiesc de 1 mai. Organizare stricta. Bilete pentru mici, bere, paine si mustar. Muzica la toata lumea. Nu s-a imbulzit nimeni, zambete pentru fotografi, strangeri de maini, ordine si disciplina. Liderii parca se impart pe zone si totul e sub control.

„Avem peste 200 de kilograme de carne de mici”, raspunde prompt presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea. Mesajul politic isi face loc linistit, pe langa curiozitatile ziaristilor. „Este sarbatoarea celor care muncesc. Basescu nu s-a ocupat de cei care muncesc. Nu s-au ocupat de pensionari, nu s-a ocupat de profesori, nu s-a ocupat de muncitori”, exclama Cindrea.

Unui ziarist i se face frig. Un semn. Cindrea cheama repede pe cineva. Omul se dezbraca de haina si i-o da ziaristului. „Doar am zis ca ma ocup de presa”, vine replica. Doi pasi mai incolo, Stefan Firu, fostul director al taberelor, aduna resturi intr-o plasa neagra. Gesturi care nu cheama blituri sau obiective. Pur si simplu e o sarcina de partid. Asta inseamna disciplina, incredere, putere politica.

„Suntem un partid socialist si ne gandim, in primul rand, la oameni. De aceea am organizat aceasta manifestare, precedata de un mars. Cred ca cei veniti alaturi de noi, nu numai membri ai PSD, sunt nemultumiti de nivelul de trai in continuare scazut.

Cred ca celelalte partide nu au organizat astfel de manifestari deoarece nu se gandesc decat la putere si la felul in care pot sa o felieze”, Ioan Cindrea

Alin BRATU