Dupa un raid prin Maternitate, ministrul a promis ca in maxim doua saptamani spitalul va primi 3,5 miliarde de lei vechi pentru renovarea salii de nasteri. La Spitalul Judetean, insa, Nicolaescu si-a exprimat nemultumirea fata de intirzierea lucrarilor la Unitatea de Primiri Urgente, pentru care deja a fost achizitionata aparatura de performanta.

Maternitatea, pregatita de vizita

Ministrul Eugen Nicolaescu a sosit la Maternitate insotit de deputatul Adrian Semcu, de seful Insepctiei Sanitare de Stat, dr. Bogdan Nica (fostul sef al Directiei Sanitare Prahova), si de sefa Autoritatii de Sanatate Publica Prahova, dr. Florica Scarlatescu. Pentru ca vizita era cunoscuta conducerii spitalului, unitatea a facut fata cu brio controlului.

Cu toate acestea, ministrul Nicolaescu a promis sa in maxim doua saptamani spitalul va primi 3,5 miliarde de lei pentru renovarea salii de nasteri. La finalul vizitei in maternitate, Nicolaescu a precizat ca spitalul ploiestean sufera din cauza lipsei de medici iar imobilul este supradimensionat din cauza infrastructurii.

“Am certu managerului sa faca urgent un proiect de restructurare si reorganizare a spitalului”, a adaugat Nicolaescu. Una peste alta, Maternitatea pregatita pentru o vizita oficiala a lasat o impresie buna, iar dr. Bogdan Nica i-a acordat chiar nota 8. In ceea ce priveste dotarile, “e un spital de nota 5”, a recunoscut dr. Nica.

Lucrari intarziate la Judetean

Ajuns la Spitalul Judetean, Nicolaescu si-a exprimat dezamagirea vizavi de faptul ca lucrarile de constructie a Unitatii de Primiri Urgente sunt intarziate, insa a spus ca spera ca pana la 1 octombrie 2007 el sa fie dat in folosinta cu atat mai mult cu cat aparatura destinata dotarii acesteia (in valoare de 430.000 de euro) este deja achizitionata printr-un program al Bancii Mondiale.

De remacrat este faptul ca la Spitalul Judetean nu a vizitat decat cateva cabinete ale Policlinicii, refuzand invitatia bolnavilor de a urca pe sectii. Cei aflati in curtea institutiei nu au ratat, insa, prilejul de a-i reprosa ministrului ca nu gasesc medicamente compensate si gratuite sau ca sunt nevoiti sa stea internati cate doi intr-un pat. “Spitalul duce lipsa de spatiu.

Se va construi un nou spital si astfel de probleme nu vor mai exista”, a precizat Nicolaescu.