Judecatorul clujean Cristi Danilet si-a dat demisia din functia de consilier al ministrului Justitiei. Decizia sa vine imediat dupa ce ministrul Tudor Chiuariu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii demiterea sefului sectiei a II-a a DNA, procurorul Doru Tulus.

Cristi Danilet a fost numit in functia de consilier, in ianuarie 2005, de catre fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei. Judecatorul clujean a fost reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana pentru Eficienta Justitiei din cadrul Consiliului Europei.

De asemenea, Cristi Danilet a asistat tehnic elaborarea mai multor importante proiecte de lege. El se va intoarce ca judecator la Tribunalul Cluj.

"Intrucat nu vreau ca numele meu sa fie asociat cu epurarea politic din Justitie, cu presiuni asupra acesteia, cu incalcarea grava a principiilor de independenta a procurorilor si a judecatorilor, cu instaurarea fricii si a instabilitatii printre magistrati, am decis sa ma reintorc la Tribunalul Cluj pentru a-mi continua activitatea ca judecator... independent”, scrie Cristi Danilet.