Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a acuzat presiunile pe care le fac unii patroni media asupra presei. El a declarat la Cluj ca aceste presiuni ii amintesc de cele ale Guvernului, din perioada 2001-2004.

Liderul PLD s-a referit la patronii media care „au pozitii politice clare, sunt presedinti de partide”. Aceste declaratii sunt o aluzie interventia presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, in emisiunea Stirea Zilei de pe Antena 3.

Liderul conservator a jignit-o in repetate randuri pe invitata Gabrielei Vranceanu-Firea, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei. Theodor Stolojan a declarat ca este vorba de o lupta care se duce pe toate fronturile intre cele doua tabere.

In opinia lui Theodor Stolojan, tabara adversarilor sai ii include pe cei care au confiscat Partidul National Liberal, pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu si pe cei care doresc, in general, oprirea reformelor.

Pe de alta parte, spune liderul PLD, exista tabara sustinatorilor lui Traian Basescu, care include PD si PLD, organizatii civice dar si partide mai mici, cum ar fi PNTCD. Theodor Stolojan ar dori ca aceste structuri sa formeze un pol de centru dreapta, capabil sa castige alegerile europarlamentare, cele locale si cele generale.