Un barbat din Bucuresti a dat in judecata Prefectura Timis pentru ca a arborat steagul Uniunii Europene inainte de data de 1 ianuarie 2007. Adrian Tatu cere despagubiri de 100.000 de euro, bani pe care spune ca ii va dona Spitalului Judetean din Timisoara pentru achizitionarea unui aparat medical de biorezonanta. Bucuresteanul nu este la prima "aventura" de acest gen.

In octombrie 2006, el a incendiat steagul UE din fata Palatului Administrativ, motiv pentru care a fost amendat de politisti.

"Ne cheama in judecata la Tribunalul Bucuresti in data de 1 iunie. O sa trimitem

un jurist, va trebui sa platim si cheltuieli de deplasare, pentru a ataca problema pe fond, pentru ca nu Prefectura Timis este adresantul. Noi stam aici numai in chirie, proprietar este Consiliul Judetean", a declarat prefectul Ovidiu Draganescu. "Steagul UE este acolo din perioada preaderarii, pe baza unei intelegeri dintre statul roman si Comisia Europeana.

E dreptul oricui sa atace in justitie", a spus Constantin Ostaficiuc, presedintele CJ Timis.

Adrian Tatu este membru al Asociatiei pentru Dezvoltarea Organizata a Romaniei si, anul trecut, a venit chiar din capitala pentru a da foc steagului. "Este arborat ilegal. Eu sunt cetatean roman, nu am fost consultat cu privire la integrarea in Uniunea Europeana, asta e problema.

Daca o sa fiu dat in judecata pentru gestul meu, o sa ma judec cu ei si o sa le cer daune morale de 1 milion de dolari", si-a motivat euroscepticul gestul.