Dupa ce nu cu mult timp in urma aduceam la cunostinta ploiestenilor ca performantele juristilor din Primaria Ploiesti sunt secrete profesionale, la data aceea, neputand nimeni sa ne spuna cate spete au fost pierdute de catre acesti functionari public, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Emil Calota a incercat sa elucideze misterul daunelor pe care ploiestenii trebuie sa le

plateasca unor firme de rang mai mic sau mai mare. Asa cum reiese dintr-un material de presa prezentat ieri, „actiunile in care am fost obligati la plata unor sume de bani au avut ca obiect daune, despagubiri si penalitati, sumele achitate de la bugetul local fiind in cuantum de 700.194,41 RON”.

Totusi, „analizand comparativ solutiile instantelor de obligare la plata unor sume de bani cu procese castigate precizam ca bugetul local a fost exonerat de plata sumei de 7.447.409,3 RON”, bani cu care juristii Primariei se mandresc ca nu i-au pierdut.

Raportul facut de directorul Primariei, Luminita Gaborfi vrea sa se termine intr-o nota increzatoare, care paleste insa, in fata sumelor pierdute.

„Trebuie subliniat ca evaluarea activitatii serviciului contencios nu rezida numai in cuantificarea cauzelor pierdute sau castigate, ci apararea unor principii care caracterizeaza administratia publica locala, prioritate avand interesul cetatenilor”.

Cu toate ca materialul prezentat noua, nu includea si firmele care au castigat bani de la buget de pe urma proceselor cu Primaria, Calota a lasat sa-i scape trei firme: Condurii Sult-19.448,36 RON, Index-1.300 RON si Industrie Mica 436. 349 RON, bani pierduti numai in 2006-2007.