Prahova sufera la capitolul reprezentare parlamentara. Nu pentru ca n-ar avea suficiente posturi in Camera Deputatilor sau in Senat, ci pentru activitatea destul de slaba a unora dintre parlamentarii care au fost alesi pe liste. Printre deputatii de a carui prestatie, alegatorii prahoveni nu s-ar putea nicicum mandri se gaseste social-democratul Mihail Sireteanu.

Acesta se afla la al doilea mandat consecutiv in Camera Deputatilor, dar pare sa nu se cunoasca acest lucru. Experienta din mandatul precedent se pare ca nu prea i-a folosit. L-a intrecut pana si colegul sau de partid, Marin Constantin, care este „pionier” in materie de parlament.

Potrivit site-ului oficial al Camerei Deputatilor, Mihail Sireteanu a luat cuvantul in plenul Camerei o singura data si atunci a facut-o cand a depus juramantul. Pe langa asta, a mai initiat o singura propunere legislativa, in aprilie anul trecut, referitoare la modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului, aceasta fiind respinsa definitiv de votul plenului. De atunci, nimic.

A mai participat doar la depunerea si sustinerea a sapte motiuni, adica niste documente pe care le-a semnat impotriva actualei puteri. E totusi cam putin pentru un demnitar care face parte dintr-un partid social-democrat si reprezinta un judet in care locuitorii sai se confrunta cu o multime de probleme de natura sociala.

Mihail Sireteanu face parte din Comisia pentru cerectarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, iar in materie de asa ceva ar fi suficiente cazuri pe plan local. Ar exista poate o explicatie a acestei lipse de activitate parlamentara. Fostul vicepresedinte al CNSLR Fratia are probleme cu justitia si evident, trebuie sa le clarifice.

Sireteanu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru fraudarea Fabricii de armament de la Mizil, in perioada 2003-2004, cu peste sase miliarde de lei vechi.