Apa ce curge la cismelele din municipiul Craiova nu mai poate fi consumata, dupa ce specialistii au descoperit ca in compozitia acesteia se gasesc bacterii ce pun in pericol sanatatea oamenilor. Astfel, autoritatile locale au montat placute in apropierea a opt astfel de obiective pentru a-i avertiza pe cetateni la riscul la care se expun.

Presa locala a mentionat ca dintre cele 14 fantani publice ale Baniei, doar trei ar avea apa potabila - din intersectia Piata Chiriac, Piata Veche si Gheorghe Doja - primele doua fiind alimentate din reteaua orasului.

Din fantanile Iancu Jianu (Botanica), Simnicu de Jos, Casa Tineretului, Lunca, Peco Severinului, Zeus, Valea Fetii, Serbanescu (din Parcul „Nicolae Romanescu“), Piata Chiriac si Craiovita Noua a tasnit apa cu bacterii peste limitele admise, dar si cu chimicale in exces, dupa cum se arata in adresa nr. 200 din 14 iunie 2007 a Companiei de Apa Oltenia.

Dintr-o singura fantana, Independenta, nu s-au putut preleva probe, intrucat nu functiona, se mai arata in comunicat.

Primaria Craiova a atasat joi placutele de avertizare „Apa nepotabila“ doar la opt dintre aceste fantani, si anume la cele considerate cu apa nepotabila de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj: Serbanescu, Botanica, Piata Chiriac, Independenta, Casa Tineretului, Craiovita Noua, Zeus, Gheorghe Doja. Pentru celelalte vor fi reluate analizele.