Primarul din Targu-Mures nu vrea sa il reangajeze pe acelasi post pe un fost politist comunitar, care a castigat procesul cu Primaria dupa ce a fost dat afara

Un politist comunitar concediat pe motiv ca a parasit postul in timpul programului de lucru a castigat in instanta procesul deschis impotriva Primariei Targu-Mures. Instanta de judecata a stabilit ca sanctiunea a fost mult prea dura si a dispus reincadrarea pe post a politistului. Decizia instantei il nemultumeste pe primarul Dorin Florea.

"Eu va garantez ca in Politia Comunitara nu va mai lucra, chiar daca sentinta trebuie sa o pun in practica. Il voi dirija sa fie responsabil cu turele pe care le face maimuta, cand e in perioada de calduri in gradina zoologica", a spus raspicat, ieri, Florea.

Primarul municipiului Targu-Mures sustine ca sindicatul din cadrul Politiei Comunitare ar fi trebuit sa sprijine, in acest caz, municipalitatea, nu politistul. "Sindicatul are datoria lui sa-si apere salariile si statutul, nicidecum hotii", a declarat Dorin Florea.

"Daca se intampla intr-o structura militarizata, acest lucru aducea dupa sine puscaria", crede Florea, care este de parere ca problema infiintarii Politiei Locale trebuie ridicata la nivel national de primarii din Asociatia Municipiilor din Romania.

Primarul din Targu-Mures este nemultumit de faptul ca autoritatile centrale taraganeaza infiintarea Politiei Locale.

Florea afirma ca o data cu infiintarea Politiei Locale ar urma sa se schimbe incadrarea politistilor comunitari, dar si salarizarea acestora, iar statutul politistilor locali va fi acelasi cu al politistilor din cadrul IPJ.