Turisti care plecau in concediu in Antalya, dar si cei care tocmai reveneau din vacanta, au petrecut ieri o zi intreaga pe aeroporturile din Cluj si Bucuresti, din cauza defectarii unui avion al companiei Blue Air, caruia i-a explodat un cauciuc.

165 de oameni au ramas blocati in Bucuresti, din cauza defectarii unei aeronave, in timp ce la Cluj alti 156 de pasageri au asteptat 10 ore sa plece in vacanta cu acelasi avion.

Avion asteptat de pompieri si politie

Clujenii care reveneau din Antalya ar fi trebuit sa soseasca la Cluj la ora 12:50, dar au ajuns abia la ora 21. Ei au fost imbarcati la ora 20:30 intr-un alt avion decat cel avariat, pentru ca au refuzat sa se mai intoarca folosind serviciile companiei Blue Air.

Dintre cei 165 de clujeni care au plecat din Antalya, pe aeroportul din Cluj-Napoca au ajuns doar 90, iar restul au plecat cu microbuze din Bucuresti, satuli sa mai astepte.

"A fost groaznic. Noi am simtit la decolarea din Turcia ca e ceva in neregula, pentru ca ne-au zdruncinat foarte tare, se pare ca acolo s-a intamplat ceva. Tot echipajul avionului era foarte agitat, din 10 in 10 minute mergeau in spate si se uitau la ceva.

Ne-au spus ca aterizam la Bucuresti, pentru ca e pista mai lunga si la Cluj nu am avea nicio sansa", a povestit una dintre pasagere, Delia Trifoi.

Aeronava Blue Air a avut nevoie de doua incercari pentru a reusi sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda.

"Prima data a incercat sa aterizeze, ne-au comunicat ca nu am reusit, apoi am survolat Bucurestiul si abia a doua ora a reusit. Ne asteptau pe pista pompierii cu furtunele indreptate sprei noi, salvari si politie", a explicat Alexandra Persa, o alta calatoare care se intorcea din concediu.

Prima zi de concediu - irosita

In tot acest timp, pe aeroportul din Cluj-Napoca asteptau alti 156 de turisti ce urmau sa plece cu aceiasi aeronava spre Turcia. Acestia au pornit spre Antalya abia la ora 21.30, dupa mai bine de 10 ore de intarziere.

"Stam aici de la ora 11 si nici nu ne lasa sa plecam pentru ca nici ei nu stiu exact cand ajunge. Se tot schimba ora de plecare din jumatate in jumatate de ora, ca noua oricum nu ne spune nimeni nimic", a povestit Monica Miron. Impreuna cu ceilalti pasageri, ea si-a petrecut prima zi de vacanta in cladirea aeroportului.