Primarul Calota spune „sari”

„In aceasta dimineata, in jurul orei 4.30, seful Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, a fost sesizat telefonic de domnul Emil Calota, primarul municipiului Ploiesti, cu privire la faptul ca persoane necunoscute incearca sa patrunda in casa familiala situata pe raza comunei Paulesti, sat Cocosesti, jud. Prahova”.

Ceea ce tocmai ati citit este un pasaj dat publicitatii sambata, 1 septembrie, de purtatorul de cuvinte al politiei Prahova, comunicat care ilustreaza la modul magistral felul in care primarul de la Ploiesti intelege sa reactioneze in fata unei situatii dificile.

In loc sa apeleze, ca omul de rand, numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, primarul Calota, aflat il suna direct pe seful politiei sa se planga ca vila sa (pardon, a soacrei sale) de la Cocosesti e asaltata de hoti. Ce se intampla, domnule Calota? Este normal sa-l sunati in miez de noapte pe seful IPJ pentru ca aveti o prolema? Nu sunteti si dvs.

un cetatean ca oricare altul, sau aveti parte de tratament preferential doar pentru ca sunteti ditamai primarul?

Seful politiei se executa

Comunicatul IPJ ofera insa si alte surprize. In document se mai arata ca „in vederea identificarii suspectilor seful Inspectoratului de Politie Judetean Prahova a dispus constituirea unei echipe operative alcatuita din lucratori de ordine publica de la Postul de politie Paulesti si de la municipiu, lucratori de investigatii criminale si lucratori criminalisti.

Acestia s-au deplasat la fata locului in mod operativ, au scotocit zona, insa nu au identificat suspectii si au trecut la cercetarea la fata locului constatand ca persoane necunoscute au incercat sa patrunda in interiorul locuintei domnului Emil Calota fortand o usa si un geam cu ajutorul unui corp dur, insa au fost surprinsi de gazde, care se aflau in interiorul imobilului, si au parasit

zona”. Nu am inteles ceva: au fost cumva alertati lucratorii de la ordine publica de la Politia Municipala Ploiesti pentru ca cineva a incercat sa intre in casa de la Paulesti a soacrei primarului de la Ploiesti? Pai e normal, domnilor? Politia Ploiesti trebuie sa vegheze asupra ordinii publice la Ploiesti.

Si in plus, de cate ori ati auzit ca, in cazul unei tentative de intrare prin efractie, au fost alertati si cei la investigatii criminale si criminalitatii? Noi nu prea am auzit de astfel de cazuri. Dar de, daca e vorba de marele primar Calota... P.S.

In cazul in care comunicatul e pe bune si cineva nu a „hackerit” casuta de e-mail a purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, ceea ce se petrece e cat se poate de grav. Pentru ca arata cum stau lucrurile cand e vorba de smecherii de pe la noi.

Primarul Emil Calota l-a sunat pe seful Politiei Prahova la ora 4 jumatate dimineata, fiindca hotii au vrut sa dea spargerea la resedinta familiei de la Cocosesti. Iar politia s-a alertat atat de tare, ca nu a gasit nimic. Cat de normal sa-l suni pe seful Politiei cand exista numarul 112? Vreti si dvs.

numarul de telefon al mai marelui IPJ Prahova? Nu vi-l dam, ca oricum nu se executa cum s-a executat in cazul primarului.

Calota, pradat la piata Un alt incident care i-a avut in prim plan pe primarul Calota si pe mai-marele politiei prahovene s-a petrecut in luna decembrie a anului trecut. Atunci, edilul a fost pradat pe platoul Halelor Centrale, cand acesta isi facea piata. Dupa ce a observat ca i-a fost furat telefonul, Calota a vorbit direct cu Bach cerand rezolvarea de urgenta a problemei.

Imediat, forte de ordine impresionante au fost mobilizate in zona in incercarea de a-l prinde pe borfas. Politisti, agenti comunitari si jandarmi au „periat” piata si centrul orasului, acolo unde, de regula, hotii de telefoane mobile isi vand „marfa”.

La scurt timp dupa ce s-a dat alarma, telefonul primarului Calota, un Nokia N 70, al carui pret de achizitie era atunci de 1.800 de lei, fara conectare, a fost predat ofiterului de serviciu de la Casa Alba, insa hotul nu a fost prins nici pana astazi.

Bach, in vizorul primarului Primarul Calota si-a facut un obicei din a-i suna direct pe sefii politiei, insa a existat si o situatie in care acestia nu i-au raspuns la telefon. S-a intamplat in luna iunie a acestui an, cand Calota s-a plans de cursele ilegale de masini organizate chiar pe strada Plaiesilor pe care locuieste acesta.

“Politia romana a ridicat mainile in fata celor care organizeaza curse ilegale de masini, curse care au loc mai mereu pe strazile municipiului", a declarat Emil Calota in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a recunoscut in fata jurnalistilor ca a apelat direct la sefii politiei, dar ca acestia nu au fost de gasit.

“Intr-o duminica noaptea, pe la ora 1,30, am vrut sa semnalez ceea ce se intampla. La telefon nu mi-au raspuns nici Dosaru (seful Politiei Municipiului Ploiesti - n.r..), nici Bach (seful Inspectoratului Judetean de Politie Prahova - n.r.). Atunci, m-am hotarat sa apelez la telefonul 112. M-am recomandat si, crezand ca impresionez, am spus ce se intampla.

«Si care-i problema? m-a intrebat agentul care mi-a raspuns la telefon. Noi suntem Dispeceratul de la Bucuresti, va facem legatura la Ploiesti!» Cam asa am patit!” s-a plans primarul.