Moftul primarului Horia Tiseanu de a-l invita pe presedintele Traian Basescu la inaugurarea Scolii Centrale din Campina a pus angajatii primariei la munca “silnica”. De trei zile incoace, in curtea scolii misuna zeci de muncitori, calfe si zidari care abia mai prididesc sa faca ultimele finisaje la mareata cladire.

Directori si direcorasi stau zi lumina la coada lopetii dar cu mobilul la ureche si dau indicatii in stanga si-n dreapta. Totul trebuie sa fie gata pana astazi la ora 10 cand se anunta mari oaspeti de la Bucuresti.

Invitatii au fost multe, dar confirmari putine. Purtatorul de cuvant al Primariei Campina a confirmat ca Horia Tiseanu a trimis invitatii la Cotroceni si la Ministerul Educatiei. “N-am primit confirmari. Vom vedea cine ne va onora cu prezenta” a precizat Mariana Patrasca, purtatoarea de cuvant a Primariei Campina.

Oamenii lui Tiseanu mizeza in primul rand pe spontaneitatea lui Traian Basescu. Chair daca nu au raspuns favorabil de la Cotroceni si nici SPP-isti nu si-au facut aparitia, alesii locali mai spera ca presedintele va taia panglici la Scoala Centrala. Desi scoala a mai fost inaugurata odata, la inceperea anului scolar, Primaria Campina tine mortis s-o reinaugureze la receptia finala a constructiei.

Prin targ se zvoneste ca, dupa ceremonia oficiala, personalitatile sosite la (re)inaugurarea scolii vor fi invitate la un mare chef, organizat de omul de afaceri Mihai Anastasescu intr-unul dintre localurile cu staif din Campina.