Dupa 48 de ore in care zapada a cazut fara incetare, in zona Muntilor Apuseni se circula in conditii de iarna autentica. Autoritatile au trimis toate utilajele pe care le aveau disponibile pe Dealul Mare, pe Drumul National 74, acolo unde soferii intimpina reale probleme.

Echipaje ale politiei rutiere se afla in zona si controleaza toate masinile care urca, iar cele care nu sunt echipate cu lanturi si dotari corespunzatoare de iarna nu sunt lasate sa isi continue drumul. Conditiile de trafic au stat la baza citorva accidente care, din fericire, nu s-au soldat cu probleme grave.

Interventii non stop

Mai multe utilaje de interventie, zeci de angajati ai administratiilor locale si mai multe echipaje ale politiei fac de garda de 48 de ore pe DN 74, pe tronsonul dintre Zlatna si Abrud. Drumarii au intervenit inca de cind a inceput sa cada zapada, dar nu au avut prea mari sanse in fata naturii.

Pe Dealul Mare au fost aruncate cantitati impresionante de nisip si alte materiale antiderapante, iar angajatii administratiilor locale sint pregatiti sa intervina in continuare, pina cind vor reusi sa controleze situatia.

Dincolo de deal, zapada aduce bucurie si sperante de redresare economica pentru cei care au avut de suferit in timpul anului trecut, din cauza lipsei conditiilor practicarii sporturilor de iarna.

Ca sa ajunga acolo, soferii sint insa nevoiti sa treaca prin filtrul politiei rutiere, care ii sfatuieste pe conducatorii auto sa isi echipeze masinile pentru conditii vitrege si sa nu plece la drum fara sa se asigure ca sunt pregatiti sa faca fata unor blocaje in trafic mai indelungate. Vom reveni in editia de miine cu alte informatii, declaratii si imagini din zona.