Ambasadorul Americii trebuie expulzat! Cel putin asa considera Gheorghe Funar care afirma ca oficialul american se face vinovat de grave incalcari ale statutului diplomatului. Solicitarea senatorului PRM vine dupa ce Nicholas Taubman a criticat modificarile aduse de Parlamentul Romaniei codului Penal.

Nicolas Taubman a declarat joi ca modificarile aduse de catre Parlament Codului Penal vor impiedica activitatea de cercetare a procurorilor. Gheorghe Funar a gasit pedeapsa potrivita pentru afirmatiile ambasadorului american.

“In mod normal, premierul Tariceanu la un asemenea amestec grav in treburile interne ale Romaniei trebuia sa convoace Guvernul de indata si sa decida expulzarea ambasadorului american din Romania, sa-l declare persona non grata, sa-l impacheteze si sa-l puna in avion cu directia Washington”, a afirmat Gheorghe Funar.

Senatorul PRM sustine ca opiniile lui Nicolas Taubman nu exprima pozitia oficiala a guvernului Statelor Unite. Ambasadorul si-a permis sa critice parlamentul deoarece oficialii romani sunt incapabili sa reactioneze.

Pentru a fi expulzat, un ambasador trebuie sa fie declarat persona non grata. Autoritatile romane pot lua o asemnea decizie numai in urma constatarii unor actiuni grave impotriva statului precum spionajul sau terorismul.