Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a acuzat la RFI discursul partizan al lui Traian Basescu: "Declaratia presedintelui (USL este si va fi un esec electoral n.red.) a avut ca scop mobilizarea echipei PDL pentru alegerile urmatoare, indiferent cum ar guverna tara ... Este absolut firesc ca presedintele, care ne-a obisnuit cu astfel de limbaj, categoric neechidistant, sa se comporte asa. Dar realitatea il infirma intotdeauna pe presedinte, din fericire, in Romania".

Norica NicolaiFoto: AGERPRES

Luni seara, intr-un interviu acordat TVR1, seful statului a apreciat ca "ori de cate ori PSD si PNL pierd alegerile, alegerile sunt fraudate. Asta nu le scuza performanta proasta, si nici un roman nu o sa creada acest slogan".

Nicolai a adaugat ca rezultatul alegerilor parlamentare partiale de duminica este "multumitor, dar nerelevant pentru anul viitor".

Despre ideea Statele Unite ale Europei europarlamentarul a spus ca suna bine, dar, din pacate, este un proiect care nu se va realiza pe termen scurt "poate pe termen lung, dupa o pregatire prealabila solida" si, in niciun caz intr-o situatie de criza.

Norica Nicolai si-a exprimat regretul ca tara nu va putea iesi din criza foarte repede pentru ca "Romania si-a distrus bruma de economie pe care o avea. Daca va schimba optica reducerilor si a constrangerilor, cu una care sa stimuleze consumul si initiativa economica, atunci va avea o sansa".

Luni seara, presedintele Traian Basescu a sustinut ca l-a antentionat "amical", in trecut, pe liderul PNL, Crin Antonescu, pe care l-a intrebat de ce doreste sa ramana in opozitie si dupa alegerile din 2012, in cazul in care va continua sa mearga alaturi de PSD.

"Eu l-am atentionat amical pe Antonescu, pe care il consider la fel de imatur (ca si Victor Ponta, n.r.), 'De ce vrei sa ramai in opozitie si dupa 2012'?. I-am spus-o pentru ca imi pare rau de liberali, mi-ar parea rau sa-i vad in opozitie si dupa 2012", a declarat seful statului, la postul national de televiziune, intrebat cum comenteaza rezultatele alegerilor din Piatra Neamt si Baia Mare, castigate de un pedelist si un candidat al USL.

"Din rezultate rezulta un singur lucru: USL este si va fi un esec electoral", a spus Traian Basescu, care a adaugat ca ori de cate ori PSD si PNL pierd alegerile, acestea sunt fraudate. "Asta nu le scuza performanta proasta, si nici un roman nu o sa creada acest slogan".

"Eu privesc mai atent la Maramures, unde marea alianta a lua 41 de procente si imediat dupa a fost PDL, cu 35%. Cam aici stam cu voturile. La Piatra Neamt, a pierdut de a rupt PSD", a comentat el.

In opinia sa, Crin Antonescu "va trebui sa revina cu picioarele pe pamant si sa vada cat fac electoral, daca vor sa guverneze".

Citeste mai multe pe rfi.ro.