Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca a discutat cu senatorii UDMR despre prioritatile legislative si guvernamentale, printre care situatia de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), legile minoritatilor nationale si educatiei, transmite Agerpres.

"Particular, am discutat situatia CSM, in urma deciziei CCR si am convenit sa asteptam decizia Curtii, pentru a putea reglementa functionarea in viitor a CSM, avand in vedere ca este, in fapt, Parlamentul justitiei, iar aceasta functionare a Consiliului nu trebuie sa fie intrerupta si din perspectiva Mecanismului de Cooperare si Verificare. Am convenit ca, imediat dupa publicarea deciziei Curtii, vom avea o intalnire a coalitiei pentru a discuta, in Senat, ce se intampla cu CSM, avand in vedere ca unii membri au fost invalidati de catre CCR", a afirmat premierul, la finalul intalnirii de la Palatul Parlamentului cu senatorii UDMR.

El a completat ca discutiile cu senatorii UDMR au vizat si Codul muncii, legislatia dialogului social si legea minoritatilor nationale.

"Am discutat, evident, prioritatile legate de agenda legislativa si guvernamentala in perioada urmatoare. Ca si prioritati imediate ar fi urmatoarele: in primul rand, investitiile, locurile de munca si fondurile europene. De departe reprezinta cea mai importanta prioritate guvernamentala si legislativa, pentru ca de investitii, locuri de munca si fonduri europene depinde situatia financiara, practic, a fiecarui cetatean roman. Adoptarea Planului national de dezvoltare a infrastructurii si a celorlalte acte normative care tin de sustinerea mediului de afaceri sunt extrem de importante", a completat seful Executivului.

Primul-ministru a spus ca a discutat si despre punerea in aplicare a Legii educatiei nationale, prin metodologia secundara.

"Am convenit impreuna cu domnul vicepremier ca in prima sedinta de Guvern sa adoptam ordonanta de urgenta care vizeaza sprijinirea tinerilor intreprinzatori, ordonanta care se afla in dezbatere publica de cateva luni de zile, tocmai pentru a da inca un impuls suplimentar mediului de afaceri", a mentionat Boc.

Marko Bela ii propune premierului si o intalnire cu deputatii UDMR

Vicepremierul Marko Bela a declarat, marti, la finalul intrevederii grupului senatorial al UDMR cu premierul Emil Boc, ca ii va propune sefului Executivului si o intalnire cu grupul deputatilor Uniunii.

"Este o idee foarte buna ca primul-ministru sa se intalneasca cu grupurile parlamentare, de data aceasta cu grupurile parlamentare din coalitie si ca la inceputul sesiunii sa incercam sa inventariem prioritatile noastre. De data aceasta, a avut loc o intalnire cu grupul UDMR din Senat, dar eu ii voi propune domnului prim-ministru sa avem aceeasi discutie si cu grupul din Camera Deputatilor", a spus Marko Bela.

El a subliniat faptul ca discutiile cu premierul s-au axat pe prioritatile legislative si cele guvernamentale.

Prim-ministrul Emil Boc a participat marti, incepand cu ora 14.30, la sedinta grupului parlamentar al UDMR din Senatul Romaniei, la Palatul Parlamentului.