Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că preşedintele Traian Băsescu ar fi ştiut înaintea verdictului judecătorilor că preşedintele Consiliului Judetean Argeş, Constantin Nicolescu, urma să fie arestat, relateaza Mediafax. Liderul PSD sustine ca o dovadă este afirmaţia pe care seful statului a făcut-o saptamana trecuta la APCE. Mai mulţi lideri PSD au mers, luni, la Piteşti, pentru a picheta sediul PDL.

"Faptul ca Traian Basescu stia, inainte ca sa inceapa dezbaterile in instanta, ca a fost deja arestat domnul Nicolescu, si a spus acest lucru la APCE. Dovedeste inca o data ca arestarile politice sunt dictate de Traian Basescu si sustinute ca intotdeauna cu aceeasi slugarnicie de Emil Boc", a declarat presedintele PSD.

Ponta a adaugat ca si in cazul lui Constantin Nicolescu ar fi trebuit sa functioneze prezumtia de nevinovatie, presedintele PSD Arges trebuind sa fie anchetat in stare de libertate pana la o condamnare din partea instantei.

"Legea spune ca un om poate fi judecat in stare de libertate daca nu prezinta pericol pentru ordinea publica, si ea trebuie sa se aplice si opozantilor politici ai PDL", a adaugat el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in plenul APCE, referindu-se la absenta reprezentantilor PSD, ca "partidele de opozitie din Romania nu se afla in sala. Nu am avut impresia ca inainte de a veni aici am cerut partidelor de opozitie din Romania sa plece din sala. Am inteles ca a fost initiativa lor, iar motivatia publica pe care au dat-o a fost pentru ca ieri a fost arestat un membru marcant al opozitiei, fiind suspectat de frauda".

Joi seara, Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Arges.

Pe de alta parte, mai multi lideri PSD au mers, luni, la Pitesti, pentru a picheta sediul PDL. Intre acestia se afla presedintele PSD, Victor Ponta, vicepresedintii Ecaterina Andronescu, Ion Calea, Titus Corlatean, Robert Negoita, deputatii Victor Socaciu, Oana Niculescu Mizil, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Banicioiu, Mircea Draghici, Aura Vasile, europarlamentarul Adrian Severin.

Ponta anuntase zilele trecute ca membrii partidului vor picheta, luni, la ora 15.00, toate sediile PDL din tara, in ziua in care se va judeca recursul in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, pentru a le cere democrat-liberalilor "sa nu mai faca dosare politice si sa lase legea sa se aplice".