Traian Basescu catre un parlamentar rus: Va rog sa notati ca Romania nu are niciun fel de experienta in anexarea altor state

de Robert Mihailescu     HotNews.ro
Joi, 27 ianuarie 2011, 13:40 Actualitate | Esenţial


Traian Basescu, la APCE
Foto: Agerpres
"Romania nu are niciun fel de experienta in anexarea altor state", a raspuns joi Traian Basescu la intrebarea adresata de un parlamentar rus, membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Dupa ce parlamentarul rus Iuri Solonin a spus "Inteleg ca viata politica romaneasca intentioneaza anexarea (Moldovei - n.red.) pentru ca Romania sa devina mai mare", Traian Basescu a ris si a respins aceasta ipoteza, vehiculata de altfel intens in presa rusa a ultimilor ani.

In aceeasi sesiune de intrebari, Basescu a raspuns interpelarii unui parlamentar din Republica Moldova, spunind ca "Obiectivul Romaniei e ca Moldova sa devina, atunci cand va fi gata, un stat membru al UE. Iar ca obiectiv tactic avem o prioritate in a convinge partenerii din UE sa priveasca la procesul de integrare al Moldovei simultan cu integrarea tarilor din Balcanii de vest".

"Cred ca este o batalie politica pe care trebuie sa o ducem impreuna. Atentia pe care UE a dat-o procesului de alegeri de curand incheiat in Moldova e o proba ca momentul in care RM va fi considerata un stat candidat nu e foarte departe. Conditia esentiala e ca guvernul proaspat instalat sa aiba linistea necesara continuarii reformelor pe care le-a dezvoltat atat de spectaculos in 2009 si 2010".

Traaian Basescu a participat luni la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, unde a sustinut un discurs axat pe problematica respectarii drepturilor minoritatilor, dupa care a urmat o sesiune de intrebari si raspunsuri.

"Vom intreprinde demersuri in vederea recunoasterii statutului de minoritate romaneasca pentru aromani, vlahi, istroromani si meglenoromani", a spus Traian Basescu, in fata APCE.

Reprezentantul grupul Partidului popular european EPP
s-a interesat care este politica pe termen lung a Romaniei in ceea ce priveste acordarea cetateniei pentru cetatenii Republicii Moldova.

"Romania are o abordare de principiu in ce priveste cetatenia. Fondul legii e sa dea dreptul cetatenilor si rudelor directe care si-au pierdut abuziv cetatenia sa si-o redobandeasca. In mod egal raspundem acestor exigente atat cetatenilor din Moldova cat si din SUA, Franta, Germania sau orice tara a lumii", a raspuns Traian Basescu.

El a precizat ca Legea nu a fost destinata cetatenilor din Moldova, ci celor care si-au pierdut abuziv cetatenia. In total, in perioada 1990 - 2010 Roimania a acordat 170.000 de cetatenii redobandite.

Reprezentatul Grupului Socialist l-a intrebat pe Basescu cum raspunde acuzatiilor ca a minimalizat rolul parlamentului, a incalcat independenta justitiei si a refuzat dialogul cu opozitia.

Traian Basescu l-a intrebat in acel moment pe parlamentarul APCE: "Sunteti un parlamentar socialist, imi permiteti sa intreb? Nu intreb de tara, intreb de partid".

"Puteti verifica, si aveti o proba si azi, ca parlamentarii socialisti, partidele din opozitie nu raspund invitatiilor la dialog", a afirmat presedintele, facand referire ca parlamentarii PSD nu au participat la sesiunea de intrebari.

"Azi aveti o proba, partidele de opozitie din Romania nu se afla in sala. Am inteles ca a fost initiativa lor iar motivatia publica a fost ca ieri a fost arestat un membru marcant al opozitiei, suspectat de fraude", a comentat Basescu.

"Cred ca colegii dvs de familie politica v-au dezinformat si v-au pus intr-o situatie delicata pentru ca ei nu vor nicio discutie cu presedintele. Daca in tara poate fi acceptata pozitia ca un joc al opozitiei externalizarea unei probleme pe care o au nu cred ca le face cinste".

"Romania niciodata nu a avut pretentii teritoriale la Republica Moldova sau la alt stat"

Grigore Petrenco, din Republica Moldova, l-a intrebat pe Traian Basescu daca atitudinea Romaniei de a nu recunoaste granitele Republicii Moldova nu constituie o provocare pentru stabilitatea europeana si pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Traian Basescu i-a reamintit parlamentarului comunist din Moldova ca, prin Tratatul de la Paris din 1947, s-a stabilit actuala frontiera a Republicii Moldova, la vremea aceea fiind frontiera a URSS.
 • "Romania nu a dus niciodata vreo actiune de nerecunoastere a frontierei URSS sau a actualei frontiere.
 • Mai mult, in 1991 Romania a fost primul stat din lume care a recunoscut Republica Moldova ca stat independent dar nu a pregetat niciodata sa vorbeasca de nevoia de restabilire a integritatii teritoriale a Republicii Moldova prin rezolvarea problemei transnistrene
 • Romania nu face parte din formatul 5+2, e o responsabilitate majora a tarilor si institutiilor care fac parte din format sa rezolve problemele de integritate teritoriala ale Moldovei
 • Romania e tara care ori de cate ori are ocazia cere respectarea integritatii teritoriale a acestei tari si niciodata nu a avut pretentii teritoriale la Republica Moldova sau la alt stat
 • Romania, in  dorinta de a da satisfactie celor care puneau sub semnul intrebarii intentiile Romaniei, nu doar ca recunoaste deciziile de la Paris, dar aditional a mai semnat un tratat de frontiera
 • Mai  mult de atat ce credeti ca ar putea face un stat suveran si independent?
Daca parlamentarii francezi s-au interesat in principal de problematica spatiului Schengen si a minoritatii roma, cei in Ungaria au abordat redesenarea regiunilor de dezvoltare si Tinutul Secuiesc.

Ferenc Kalmar l-a intrebat pe Traian Basescu cand va redesena Romania aceste regiuni si daca vor fi luat in calcul si criterii etnice sau culturale.

Seful statului roman a precizat ca autoritatile de la Bucuresti nu "imbratiseaza teoria autonomiei pe criterii etnice": "In schimb, dupa cum ati observat, am trecut la un proces generalizat de crestere a autonomiei locale".

"Nu numai etnicii maghiari au nevoie de autonomie. De ce comunitatile de romani ar avea nevoie de mai putina autonomie in a-si stabili nevoile?", l-a intrebat Basescu pe reprezentantul Ungariei.

Tamas Claudiu Nagy s-a referit la referendumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc si la chestionat pe Basescu cand va incepe sa negocieze cu reprezentantii acestui tinut.

"Ne-am dori mult ca romanii cetateni ai statului dvs sa aiba drepturile pe care le au cetatenii romani de etnie maghiara din Romania. Suntem convinsi ca dvs personal veti fi un promotor al acestei idei", a comentat Basescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28393 vizualizari

 • -98 (136 voturi)    
  Dar avem experienta in alt domeniu (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:44)

  Stefan [anonim]

  Avem experienta in anexarea de teritorii, de exemplu Cadrilaterul in 1913
  • +90 (108 voturi)    
   ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:06)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Da ,Republica Cadrilater,vechi stat, recunoscut de comunitatea internatzionala.
   • +119 (143 voturi)    
    BRAVO! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:53)

    Ion Banu [anonim] i-a raspuns lui dan

    Rapunsurile Marinarului strict ca presedinte sunt bune si la obiect. Aceasta este atitudinea pe care un presedinte al Romaniei trebuie sa o aiba. Parlamentarul rus nu face altceva decat sa speculeze anumite opinii sustinute in presa romaneasca!
    • +95 (121 voturi)    
     Bravo Base! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:16)

     Alegator [anonim] i-a raspuns lui Ion Banu

     Avem un presedinte patriot si inteligent. Niciodata nu vorbeste ca un propagandist politruc gen psd-istii comunistoizi.
     • -44 (72 voturi)    
      nu erati de aceeasi parere (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:23)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui Alegator

      cand severin le-a raspuns francezilor ca si ei sunt corupti ati sarit cu gura pe el ca nu e diplomat. basescu acum e barbat adevarat nu propagandist politruc
      • +7 (9 voturi)    
       subtilitate (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:21)

       schumi [anonim] i-a raspuns lui adrian

       una e sa raspunzi cu un fapt probat si alta sa jignesti o tara intreaga facand-o curupta fara nimic care sa sustina asta decat declaratii in presa
       • -7 (11 voturi)    
        vai de voi (Vineri, 28 ianuarie 2011, 13:08)

        judex [anonim] i-a raspuns lui schumi

        ce sa mai zic cat mai abereaza lumea pe aici. Nu am anexat. Hahahaha. cadrilaterul, Transnistria. Mai, daca nu stiti istori macar nu aberati. Ca base ne-a obisnuit cu glumele lui de bodega...
     • +44 (50 voturi)    
      Si ce e mai fain.... (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:57)

      Ronin [utilizator] i-a raspuns lui Alegator

      ...e ca nu ti-e rusine ca esti roman. Asta-i un plus mare pentru Basescu. Incearca sa trezeasca in noi mandria de a fi roman. Cred ca s-a inspirat mult din "Mesaj pentru Europa". In toata perioada in care am fost condusi de bolsevici au incercat sa ne umileasca la maxim, sa ne faca sa ne simtim inferiori fata de altii, tocmai ca sa ne conduca mai usor. Incetu` cu incetu` natia asta se trezeste......chiar daca mai e mult pana drparte....
     • +30 (38 voturi)    
      Raspuns genial! (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:04)

      honest [utilizator] i-a raspuns lui Alegator

      Da, asa este, avem un presedinte patriot si inteligent si totodata un barbat adevarat! Nu pot sa nu ma-ntreb oare cum ar fi reactionat si ce-ar fi raspuns Geoana saltaretu' la o asemenea intrebare, sau Antenescu cel "preasimtit" ? Raspuns: Geoana si-ar fi cerut scuze in genunchi, iar Antenescu ar fi aratat printr-un eseu politic, ca el a lipsit la lectia respectiva si ar mai fi demonstrat ca a si ramas repetent doi ani din cauza asta!
     • +17 (17 voturi)    
      inteleg (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:50)

      bizantin [anonim] i-a raspuns lui Alegator

      de ce au plecat PSD din sala! stiau ce o sa intrebe rusul si n-au vrut sa fie de fata la pleasna! or fi primit ordin direct de la Moscova sau prin Iliescu si Ponta?
    • +49 (55 voturi)    
     Asa ar trebui sa raspunda orice presedinte roman! (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:33)

     votant [anonim] i-a raspuns lui Ion Banu

     Imi voi da votul oricarui canditat la presedentie care va sti sa raspunda precum i s-a raspuns domnului Tamas Claudiu Nagy!. Indiferent cine va candida!
   • -59 (73 voturi)    
    Adevarul istoric (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:02)

    V.R. [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Republica Banat, declarata independenta in 1918 sub conducerea presedintelui Otto Roth, a fost de-asemenea invadata, mai intai de Serbia apoi si de Romania, iar Transilvania a fost anexata - in ciuda diferentelor culturale si valorilor diferite: otomano-balcanice in cazul Principatelor, respectiv occidentale in cazul Transilvaniei, Banatului, Maramuresului si Bucovinei.
    • +42 (52 voturi)    
     marile adunari populare Blaj si Alba Iulia (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:19)

     MG [utilizator] i-a raspuns lui V.R.

     la marile adunari populare de la Blaj si Alba Iulia, n-au fost prezenti sasii si secuii, nu era in interesul lor. De ce sa-si fi schimbat acum opinia?
    • +52 (64 voturi)    
     Adevarul bosgoresc poate (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:21)

     Rem [anonim] i-a raspuns lui V.R.

     Fabulezi prietene. Transilvania, Banat, Maramures si Bucovina nu au fost anexate. Fiecare regiune, ca numai state nu erau, si-au format temporar propriile organe politice si singure au decis alipirea la romania la Republica "Otomano-Balcanica" Romania. Esti penibil.
    • +47 (57 voturi)    
     !! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:45)

     dan [anonim] i-a raspuns lui V.R.

     Ai uitat sa amintesti si Republica de la Ploiesti !
    • +42 (48 voturi)    
     naivul indocrinat (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:59)

     tepes [utilizator] i-a raspuns lui V.R.

     Te-as intreba amice cite zile a dainuit republica banat?si de ce a fost facuta ?asta nu ne spui.Pur si simplu nu am cum sa-ti raspund la intrebari ,ar dura prea mult.mai documenteaza-te apoi mai vorbim
    • +16 (18 voturi)    
     confuzia, bat-o vina (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:08)

     iancu jianu [anonim] i-a raspuns lui V.R.

     Nu face confuzie intre o tara si un tinut secesionist
    • +22 (26 voturi)    
     republica banat.... (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:11)

     dodu [anonim] i-a raspuns lui V.R.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Banat_Republic
     a fost proclamata de maghiari si germani(aprox 40% din populatie), a fost recunoscuta doar de Ungaria si a durat 15 zile...
     curat republica!
    • +6 (6 voturi)    
     adevar istoric?! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 12:42)

     paul moldovan [anonim] i-a raspuns lui V.R.

     Valorile si cultura din Principate sunt otomano-balcanice?!, iar in Transilvania sunt occidentale?! ba, baiete, sau ce-oi fi, eu sunt roman ardelean 100%, cu amestecuri grele in sange, de la maghiari, sarbi, evrei, poate si tigani, mai stii?!, da' o prostie mai mare n-am auzit nici de la ungurii din zona mea (sau poate asta susotesc intre ei, sa nu-i auda romanii?!).
     Acuma, sincer, chiar vreau sa te intreb ceva: tu iti dai seama ca scriind asa cum ai facut-o aici te demasti instantaneu, ca si cum te-ai dezbraca in pielea goala in Piata Constitutiei?
     Oricine isi da seama unde bati cand debitezi asemenea elucubratii!!!
   • -16 (34 voturi)    
    esti prost !!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:10)

    ionel [anonim] i-a raspuns lui dan

    ce are cadrilaterul cu ce spui tu ??? esti in plop si plopul este in spatiu mai flacau...vai de mama ei de tara cu asa natie de talambi in ea !!! cum naiba de poti sa traiesti si nu te arunci sub tren ???
    • +8 (10 voturi)    
     pentru Ionel. (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:48)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ionel

     Nu te infierbanta! Dan a fost ironic.
   • +22 (28 voturi)    
    Cadrilater (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:09)

    freemistake [anonim] i-a raspuns lui dan

    Anexarea cadrilaterului s-a realizat in urma razboiului Romano-Bulgar....razboi declansat de Bulgaria si pierdut de aceasta.
    Romania nu a invadat Cadrilaterul in scopul de a agresa un alt stat suveran respectiv Bulgaria...
    Daca Bulgaria nu ar fi declansat acel razboi....acel teritoriu nu ar fi fost niciodata anexat de Romania.
    • +6 (6 voturi)    
     Cadrilater (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:42)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui freemistake

     baiatu,
     Pune mina pe cartile de istorie, altele decit cele comuniste, si documenteazate asupra celor doua razboaie balcanice incheiate in 1912 cu Pacea de la Bucuresti, prin care Regatul Romaniei primea doua judete in sudul Dobrogei numite Silistra si Cadrilater. Nu a fost niciodata nici un razboi romano-bulgar. Ce s-a intimplat in 1940 prin tratatul semnat la Turnu Severin tine de istoria recenta a unui regat parasit de aliatii traditionali si lasat de izbeliste in urma tratatului Ribbentrop-Molotov.
     • +6 (6 voturi)    
      se numeau asa: (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:48)

      petre [anonim] i-a raspuns lui andrei

      judetele anexate Romaniei in urma razboaielor balcanice au fost botezate Caliacra si Dorostoru.Cat despre interventia romaneasca in al doilea razboi balcanic:in urma primului razboi balcanic,care a opus Bulgaria ,Serbia,Grecia si Muntenegru de o parte contra Turciei,castigat de alianta crestina,Bulgaria ,cu un popor turanic,adica agresiv , a incercat sa -si extinda teritoriul in dauna fostilor aliati,Serbia si Grecia, pe care le-au agresat militar cu mult succes,satfel ca se risca destabilizarea totala a Peninsulei balcanice,numita ,din aceasta cauza si "butoiul cu pulbere al Europei.Cum Serbia era infranta de Bulgaria ,puterile Europei au cerut Romaniei sa intervina in razboi ,pentru a restabili ordinea rezultata in urma primului razboi balcanic.Ca urmare a intrarii trupelor romane pe teritoriul Bulgariei ,fara sa se traga un singur foc ,ostilitatile au incetat ,revenindu-se la siruatia dinainte de inceperea lui,insa trupele romane ,pentru prima si ultima oara ,din ceea ce cunosc eu ,au ocupat un teritoriu care nu-i apartinea si nu s-au retras din aceste doua judete,care formau Cuadrilaterul,anexand-ul Romaniei.Din pacate ,suntem vecini cu turanici atat in sud cat si in vest ,fapt care a indus numeroase probleme romanilor ,de-a lungul istoriei,multi exegeti occidentali considerand ,din aceasta cauza ,drept un miracol dainuirea romanilor ca natiune in acest spatiu agitat de tembelismul turanic.
      • +6 (6 voturi)    
       Mai sapa, daca tot te-ai apucat.. (Vineri, 28 ianuarie 2011, 13:05)

       opinia [anonim] i-a raspuns lui petre

       Informatiile din comentariul tau sunt partial.. verosimile. In sec xIx au avut loc foarte multe framantari in europa, care au condus si la aparitia unei multitudini de state nationale. insa aceste framantari au continuat, animate de dorinta fiecarui stat de a-si mari suprafata si/sau influenta.mai putin romania. Legat de intrare trupelor romane la sud de dunare, ar trebui luate in vedere mai multe aspecte:
       1. populatia bulgara inexistenta (procentual) in cadrilater
       2. trasarea artificiala a granitei de sud a romaniei (jud Constanta) de catre rusia
       3. populatia romana / rumana / vlaha / valaha / aromana si cum mai vrei sa le spui, existenta in tot spatiul balcanic
       4. cetatile orase din sudul dunarii, cu o componenta uneori majoritara romaneasca (vidin, nicopole, plevna, ruse, silistra)
       5.romanii (inca existenti) din valea Timocului
       6. importanta minoritate musulmana care si-a exprimat dorinta de a apartine regatului roman (drepturi mai multe, etc)

       Iar dupa toate acestea, sa te mai gandesti ca romania e tara locuita de romanii din nordul dunarii, si ca acum.. aproape ca nu mai exista romanii din sudul dunarii (de ce ? poti cauta rezultate la referendumuri din bulgaria, serbia, etc). Si sa tragi tu o concluzie daca era sau nul legitima re-alipirea la dobrogea a celor doua judete.
       • 0 (0 voturi)    
        români intra- / extradanubieni (Vineri, 28 ianuarie 2011, 20:26)

        nyx [utilizator] i-a raspuns lui opinia

        pt. opinia

        da ! în sfârȘit se deschide și discuția românilor suddunăreni !!!

        ps. trebuia să poarte un nume o.p.i.n.i.a. asta, și dacă ar mai fi și un nume de istoric / arheolog / antropolog / consilier / ... actant reputat, ar fi chiar ceea ce aștept de-o veșnicie ... umană !
   • +13 (15 voturi)    
    Cadrilaterul... (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:06)

    iancu jianu [anonim] i-a raspuns lui dan

    ...a fost dat Romaniei la schimb cu alte tinuturi pe care le-au luat rusii, sah al marilor puteri. Citeste " O scurta istorie a romanilor" de Neagu Djuvara si te luminezi. Acolo Omul spune si de ceea ce nu ai citit in manualul de istorie. (ca nu era scris)
   • +9 (9 voturi)    
    ... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:38)

    dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui dan

    basescu are sange in instalatie, felicitari pt raspunsurile date celor care voiau sa ne prinda in capcana!!!
  • +63 (69 voturi)    
   Greseala... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:09)

   Zgabeartza Iftode [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   Aceea a fost o greseala pe care ne-am asumat-o de nenumarate ori... Nimeni din Ro n-a spus si nu va poate spune ca Balcikul este al nostru...
   In schimb Basarabia si Bucovina erau ale lui Stefan la 1504...
   Am avut oferta si de a anexa din fosta Iugoslavia, si n-am facutt greseala...
   • -1 (31 voturi)    
    mda (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:40)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

    cetatea hotinului si cetatea alba au fost in mâinile domnilor moldoveni vreme de vreo 70 de ani. prima - construita de polonezi si ucrainieni, a doua construita de genovezi. spre comparatie, fiecare dintre ele a fost in mâini turcesti pentru cel putin 2 secole.

    si apropo, acu de Cadrilater ne sare mustarul pt ca a trecut relativ putin timp de atunci. in schimb, chiar daca ne amintim de Stefan cel M & S sau de Alexandru cel bun, uitam de anumite teritori ocupate de ei (Pocutia, Bugeacul).
    • +20 (26 voturi)    
     Daaa ... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:15)

     x [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

     Mi-a placut aia cu Republica Genoveza!!!

     EI AU DRPTUL (au avut) de a detine teritorii peste mari si tari, dar daca la noi gradina/ograda a fost impartita de un gard nou ... ... ... nici sa privim "peste" nu avem voie.

     PS. Propun ca TOATA zona costiera a Marii Negre sa fie a Greciei.

     Propun ca TOATA zona costiera a Marii Mediterane sa fie a Feniciei (Libanul de azi).

     Propun ca toata zona de coasta a Africii sa fie a Egiptului; in vremurile Antice supusii Faraonului au facut un ocol al Africii si si-au infipt insemnele statale (gen steagul) in toate locurile de acostare.
     • -1 (13 voturi)    
      e o confuzie la mijloc (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:27)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui x

      nici republica genoveza si nici statul feudal moldav nu mai exista. prin urmare la care "noi" te referi? la "noi", feudalii, sau la "noi", cetatenii republicii române de azi? la "noi", specia umana din clasa mamiferelor, sau la "noi", membri ai unei societati apartinând unei epoci culturale la fel de diferite de epoca feudala pe cât e holocenul de jurasic?
    • +10 (12 voturi)    
     Errare... (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:25)

     Iorest [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

     Tovarăşe, Pocuţia fusese dată zălog de polonezi pentru un împrumut acordat leşilor de Petru Muşat. Pocuţia era luată pe drept. Şi nu era decât teritoriul care completa golul dintre Maramureşul istoric şi Bucovina.
   • +11 (15 voturi)    
    Cadrilaterul (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:56)

    Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

    Oricum zona nu se putea spune ca este a bulgarilor sau a romanilor, pt. ca avea populatie musulmana. Probabil peste 100 de ani vor disparea statele nationale sau vor fi foarte diluate, sa ne aducem aminte ca intoate statele nationale candva regiunile se luptau intre ele, cea ce avum pare ceva de neconceput. Chiar daca lumea inca este tulbure, oamenilor le-a cam pierit cheful de razboi.
    • +10 (12 voturi)    
     Dobrogea (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:24)

     jabelino [anonim] i-a raspuns lui Vlad-I

     Eram pe Wikipedia si citeam despre Dobrogea. Apoi de curiozitate am cautat si varianta in engleza...surpriza. Istoria Dobrogei era cu totul alta. Pe urma m-am "suparat" si cu Google Translate bineinteles :), am incercat sa descifrez si varianta bulgareasca. M-am cam inchinat cand am citit ca Dobrogea e primul tinut bulgaresc din Balcani bla bla bla
     Acum nu stiu care e adevarul dar asa ca amuzament va propun un exercitiu si incercati si dumneavoastra sa vedeti cum sunt "istoriile" astea.
    • +4 (4 voturi)    
     cadrilater (Vineri, 28 ianuarie 2011, 9:19)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui Vlad-I

     Tinere,
     Pune mina pe cartile de istorie, nu alea scrise de comunisti, documenteaza-te si apoi da-i cu scrisu' la gazeta. Cadrilaterul a fost cedat Regatului Romaniei in urma Pacii de la Bucuresti din 1913, pace prin care s-au incheiat cele doua razboaie balcanice 1911-1912 si 1912-1913. A fost primul Tratat de pace european incheiat fara participarea Marilor Puteri (Franta, Anglia, Germania, Rusia, Turcia si Austro-Ungaria). A fost primul si singurul tratat de pace care nu a suscitat discutii si animozitati taritoriale dupa semnarea lui. A fost recunoasterea locala a Regatului Rominiei ca factor de stabilitate politica si militara in regiune.
     • +1 (1 vot)    
      /// (Vineri, 28 ianuarie 2011, 12:29)

      crisis [anonim] i-a raspuns lui andrei

      Exact. Pune mana si citeste. Dupa ce a fcost invinsa, Bulgaria areusit sa iss creasca teritoriul cu 16%. Ma rog, nu cel de dupa primul razboi balcanic. Asa ca las-o mai moale cu neparticiparea marilor puteri. Tratatul a fost girat de Rusia care si-a impus conditiile si si-a sprijinit aliatii din acea vreme, respectiv pe bulgari. Cheers(editat de HotNews.ro)
     • +2 (2 voturi)    
      Da (Vineri, 28 ianuarie 2011, 16:38)

      Babilou [anonim] i-a raspuns lui andrei

      In cartea de Memorii a lui Argetoianu e o adevarata placere sa citestiu despre compania armatei romane din razboiul bancanic prin Bulgaria..... deoarece nu a inalnit... nimeni pe acolo.
      Descrierea e superba.
   • +8 (12 voturi)    
    Nici o greseala ! Cat de bine iti cunosti istoria? (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:12)

    unu [anonim] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

    Romania revendica o parte din sudul Dobrogei pentru ca acolo traiau romani, nu degeaba. (Ex: Silistra)
   • +6 (8 voturi)    
    completare (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:27)

    laur [anonim] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

    deaemenea am avut oferta sa participam la impartirea Cehoslovaciei si am refuzat si aceasta oferta.
    In schimb in anii 1941-1944 am fost stapani in Ucraina pana la Bug, iar capitala teritoriului detinut de Romania era la Odessa.
  • +74 (78 voturi)    
   Era o ironie (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:12)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Nene, era o ironie. Adica Rusia care a calarit N tari si popoare a vazut "iepurasul" romanesc ca fiind marele anexator de tari.

   Si pana la urma ce tara vrea Romania sa anexeze? Moldova? Ce tara e asta?

   Ei, daca ne propuneam sa ne dam la Ukraina sau Belarus, alta era situatia. Sau macar Bulgaria. dar cu totul, nu doar Cadrilaterul. Si asta e tot o ironie.
   • +44 (46 voturi)    
    ma rog... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:03)

    d [anonim] i-a raspuns lui ion

    ...daca pactul ribbentrop-molotov a fost un act ce a insemnat forma suprema a democratiei ,cerut fiind de principiile dreptului international,de vointa locuitorilor Moldovei ...atunci e clar ca Romania a avut intentii imperiale..ceea ce nu se poate spune despre Rusia,care de la Petru cel Mare incoace n-a facut decat sa lupte pentru libertatea diferitelor popoare,care-drept recunostinta-au cerut fierbinte sa intre sub poala ei ;acum,unii isi exprima recunostinta mai violent (vezi tragedia de zilele trecute )sau nevrand sa recunoasca (cazul nostru) marele bine care i s-a facut in 1912 sau in 1939 (sau dupa 23 august 1944)...neam prost,tavarsci,ce sa-i faci
  • +67 (73 voturi)    
   Experienta (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:14)

   ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Nu avem mai mare experienta ca rusii :)) Cred ca asa a vrut sa spuna. Aici jos palaria pentru Basescu. Si ce plm, da frate vrem sa anexam Moldova. Cand se va naste ala de va spune asta il votez. Ce Rusia a renuntat la pofta pentru noi teritorii? Mai ieri alaltaieri au facut excursii cu tancurile in Georgia!!!
  • +12 (28 voturi)    
   ai studiat istorie cu Crin? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:14)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   dupa 1877 a anexat si Dobrogea de Nord, caci atat ne-a dat COngresul de la Berlin. dupa 1918 a anexat si Ardealul. Daca nu era razboi cum ar fi fost??? a anexat si Basarabia in 1918? Precis ai studiat cu Antenescu!!!!
   • +12 (20 voturi)    
    tu ai studiat cu Crin... sau... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:53)

    Zgabeartza Iftode [utilizator] i-a raspuns lui curios

    ... esti ungur?
    Da in 1878(!!!) am anexat Dobrogea care nu mai fusese demult a noastra, iar populatie romaneasca era axata in jurul Deltei Dunarii si in compensatie am pierdut Bucovina si Basarabia. Stii de care Cetate Alba pomenea Stefan? Nu cred...
    Ardealul cu populatie predominat romaneasca nu a fost anexat ci reintregit... diferenta mare. Basarabia ne-a fost returnata in 1919 drept compensatie...
    Apropos, Ungaria nu a renuntat la pretentiile teritoriale nici acum cand face parte din UE...
    • +5 (7 voturi)    
     n-ai inteles ironia? (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:00)

     curios [anonim] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

     asa-i? nu-i nimic avem destui pe sticla fara simtul umorului!
  • +22 (28 voturi)    
   Hmmmm... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:15)

   IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Tovarase cominternist, se vede ca nu cunosti decat istoria lui Roller si cea pe care ai invatat-o de la femeia de servici de la scoala pe care-i urmat-o dar pe care nu sunt foarte sigur ca ai si terminat-o.
  • +31 (37 voturi)    
   "Amice", esti prost! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:18)

   George [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Cadrilaterul era "stat"???? Cat priveste istoria acestui teritoriu... pune mana pe cartea de istorie si documenteaza-te! Lasa propaganda antiromaneasca.
  • +21 (25 voturi)    
   Nu stii despre ce vorbesti amice (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:20)

   istoricu [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Habar nu ai despre ce vorbesti, citeste cum s-a facut impartirea Dobrogei, sub "obladuirea" carui mare imperiu benevoitor fata de romani.

   Daca nu stiti ISTORIE nu comentati.
  • -26 (52 voturi)    
   ai uitat (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:24)

   diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   românii au invatat din manualele de istorie ca noi am fost cei mai buni, mai blânzi, mai calzi, mai ospitalieri, mai harnici, mai cinstiti si mai frumosi dintre toti oamenii (mai ales când oamenii astia toti au o alta culoare a pielii).

   noi toti am invatat ca n-am facut niciodata rau la nimeni (nici la evreii din gropile comune de pe lânga Iasi, nici la variile minoritati din Dobrogea, Banat sau Ardeal) si ca toti vecinii ne-au facut rau.

   la cât de invatati suntem, nu-i de mirare ca ti-ai luat atâtea minusuri.
   • +13 (21 voturi)    
    Sa inteleg ca... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:31)

    IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

    ironia de prost gust a lui matale se refera la tine? Partea cu "invatatii"... Pune mana pe cartea de istorie, dar nu aia a lui Roller, si vezi ce-a fost cu Cadrilaterul ala "anexat" de Romania, care oricum nu era "stat". Ca istoria noastra este punctata si de chestiuni mai putin placute si comode pentru noi, asta e o cu totul alta poveste tovarase dildo.
    • -1 (11 voturi)    
     tot e bine (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:17)

     diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui IC Breteanu leberalul socialist si conservator

     te-ai prins ca este o ironie in comentariul meu.

     dar nu inteleg ce ai vrut sa spui cu restul comentariului. vrei sa ma obligi sa cred ca acel "dildo" al tau ascunde tot o ironie?

     nu o sa ne tragem aici de sireturi. ramâi in pace!
   • -13 (23 voturi)    
    "du-te d'aci negricioasa, vie alta mai frumoasa" (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:57)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

    sunt doua versuri dintr-un cântec folcloric maramuresan. e plin folclorul nostru de astfel de oglinzi ale bunatatii si omeniei noastre ;)

    nu mai zic de gustul estetic ca asta se vede mai clar dupa tipul de case pe care ni le construim (mai ales când sut fara autorizatie)
    • +11 (17 voturi)    
     Bozgore, ne lasi ? (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:40)

     etre [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

     Poate te miluieste careva cu un ban, ca vii aici mereu numai sa bagi zanzanie.

     Acum, mai la obiectul articolului, sunt multumit de modul in care Presedintele a dat raspunsurile.
     • -1 (13 voturi)    
      uluitoare intuitia ta (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:11)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui etre

      ce te face sa crezi ca nu sunt malgash, khmer sau inuit?

      din comentariul tau inteleg ca esti "dintr-o bucata" (ca gorunul necioplit), drept care ai preferat sa folosesti exonimul jignitor "bozgor". insa, tinând cont de xenofobia ta, nu inteleg de te-ai gândit ca as fi tocmai maghiar când in România mai traiesc armeni, bulgari, croati, cehi, slovaci, polonezi, turci, tatari, romi arabi, chinezi, fel de fel de africani etc.

      de ce nu poti crede ca exista si etnici români care NU gândesc ca tine?

      si eu cred ca presedintele a dat cel mai bun raspuns. dar tinând cont de felul in care ai comentat tu, mai cred si ca opinia pe care o avem despre raspunsul presedintelui este una dintre foarte putinele idei pe care noi doi ne putem pune de acord.
      • +9 (11 voturi)    
       Man, dupa reactie am nimerit bine. (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:51)

       etre [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

       Am inteles, nu iti plac romanii, asta e, ce sa-i faci, o sa supravetuim noi cumva si la asta.

       Nu ai fi nici primul si nici ultimul ungur ultranationalist pe meleagurile astea. Din fericire mai sunt si unii normali.

       A, si inca ceva. Tu esti exemplul perfect al libertatii de opinie gresit inteleasa. Pentru tine libertatea de opinie inseamna a-ti creste egoul cu glume si ironii prost plasate.
  • +61 (69 voturi)    
   Doamne! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:24)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   Cand e Basescu patriot, e rau!
   Cand este pacaliciul chin si gogomanul poanta, e bine!
   Cat de prost sa fii incat sa gasesti mereu nod in papura?!
   Hai, sa mori tu!
   Baga una cu Udrea!
  • +3 (13 voturi)    
   Nu prea e aşa (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:31)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Vă recomand să citiţi CU ATENŢIE lucrarea lui Titu Maiorescu "România, războaiele balcanice şi Cadrilaterul". Şi, după aia, o să vedeţi că lucrurile stau un pic altfel.
  • +22 (30 voturi)    
   cel mai corect este sa (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:52)

   visio [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   citesti intai istoria tarii in care traiesti, apoi sa dai examen pt cetatenie(gramatica si literatura, etc) si apoi sa ceri drepturi partiale; abia dupa 20 ani trebuie sa ceri cetatenia definitiva; daca te-ai nascut in Romania si nu stii istoria tarii tale, trebuie sa iti fie retrasa cetatenia, ceea este cazul tau; in ceea ce priveste moldovenii de peste Prut, si sa fim la fel de idioti, in afirmatii, ca fostul presedinte Constantinescu care a dat moca Insula Serpilor, ar fi normal sa spunem ca vrem unirea cu Moldova; realitatea este ca in republica moldova sunt si alte nationalitati dupa bunul obicei al rusilor, chestie care noua nu ne convine; so, cetatenia se acorda in virtutea pierderii abuzive, a legaturii de sange cu dovezile de rigoare necesare, si apoi oricarui alt cetatean al acestei planete care doreste sa devina roman cu drepturi depline, desi in chestia asta cred ca se vor inghesui numai oamenii din tarile foarte sarace; in ceea ce priveste Cadrilaterul, este bine sa stii ca destui romani au murit pt pamanturile acelea; jumatate din bulgari vorbesc romaneste si imi este greu sa cred ca au facut-o numai din dorinta de a invata o limba straina noua; apoi mergi la turci si vei constata cu suprindere ca si acolo se vorbeste limba romana destul de mult si nu numai din cauza comertului; subiectul propus de tine te depaseste cu mult si nici nu ai posibilitatea sa recuperezi; asa ca iti propun un post de televiziune, pentru culturalizare intensa: OTV; printre multe aberatii mai gasesti si cate ceva util, ca de exemplu ce lenjeria intima poarta Simona Senzual; in rest, sanatate maxima iti doresc si spor la invatat istoria propriei tale tari, adica a acelora care au murit pentru ca tu, biet OTV-ist, sa scrii minunilea acelea pe un site de stiri...in rest, respect si demnitate...cam multe resturi pentru tine si cei ca tine...
  • +3 (19 voturi)    
   Si inca una... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:53)

   Roberto [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Sa nu uitam nici de Transilvania si de Partium si Banat. Stiu, veti sari multi ca ele nu au fost anexate. Deh, asa e cand nu iti cunsoti istoria....
  • +5 (17 voturi)    
   Da' ce destept esti... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:58)

   Inna [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   si cultivat... ai invatat impreuna cu "esti o floare esti un crin''? ca si el este asa de destept ..
  • +17 (23 voturi)    
   sacalii (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:37)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   Ma prostovane Cadrilaterul este o mica regiune nu un stat (vezi exprimarea lui Basescu) in alta ordine de idei parlamentarului rus i s-a raspuns pe masura prostiei debitate.Insa prapaditi de honvezi nerusinati persista in nesimtire ,fapt pt care statul roman nu trebuie sa intoarca spatele acestui dusman perfid chiar daca se declara ca relatiile roman-o maghiare sau dezghetat,acestia din urma pindesc ca sacali -n codru,doar doar.
  • +7 (9 voturi)    
   dar de ce? (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:38)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   dar de ce nu pui si tu mana pe o carte si te trezesti vorbind ca Vanghelie?
  • +2 (2 voturi)    
   si la tine istoria incepe in 1913? (Vineri, 28 ianuarie 2011, 19:11)

   ZNU [utilizator] i-a raspuns lui Stefan

   iti spun eu, istoria poporului nostru incepe prin sec VIII i Hr. asa ca mai documenteaza-te.
 • +41 (47 voturi)    
  hahaha (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:47)

  Analfabet [anonim]

  Foarte tare! Bine punctat.
 • +71 (81 voturi)    
  acum, liber la insulte (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:48)

  trist [anonim]

  Replica aspra dar VERTICALA a presedintelui va fi atacata de Gusha, Geoana si trepadusii rosii.
  • -10 (12 voturi)    
   Verticala nu prea este (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:49)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui trist

   Trebuia sa recunoasca ca avem ceva experienta in anexare de teritorii ( un teritoriu marin chiar recent a fost anexat), insa un ajutor din partea Rusiei, care are o experienta vasta in acest domeniu, ar fi binevenit.
   • +3 (3 voturi)    
    anexarea terioriului marin (Vineri, 28 ianuarie 2011, 17:33)

    dm [anonim] i-a raspuns lui Constantin

    Ucrainei i s-a propus o imaprtire 50-50%. acceeptat intial, dupa care s-a razgandit, sperand sa obtina mai mult.
    asa a ajuns treaba la Haga, unde s-a hotarat, dupa cum zici tu....anexarea celor 80% de catre Romania.
    Gasesc explicabila atitudinea doar daca ai esti urcinean- si s-ar chema reavointa.
    Altfel, se cheama ignoranta.
 • +67 (77 voturi)    
  Tare (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:48)

  Zeus [anonim]

  Super tare! A fost meserias Base la faza asta...i-a dat-o ca pe Trigu Ocna!
  • +19 (23 voturi)    
   i-a dat de l-a julit (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:13)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui Zeus

   Si cat a lucrat el la antebratul ala...
 • +70 (78 voturi)    
  Exceptional raspuns! (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:49)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Bravo Base!!!
 • +68 (74 voturi)    
  Rusii (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:50)

  Cris [anonim]

  Basescu a raspuns corect.
  Dupa cum se vede se inventeaza teme false, nu doar la noi. Sa credem ca rusii tremura de frica anexarii Moldovei?
 • +70 (80 voturi)    
  X (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:53)

  George [anonim]

  Ce-ar fi zis Geoana sau Antonescu in locul lui Basescu ? Cu siguranta o gogoasa.

  Basescu nu e sfant, nu e cel mai bun presedinte posibil, dar da-o incolo de treaba, la relatiile externe stie meserie si nu se lasa calcat in picioare. Cand zic ca nu se lasa calcat in picioare vreau sa zic si ca nu ne lasa calcati in picioare.

  Moldovenii sunt asa cum sunt oltenii, dobrogenii, ardelenii si asa mai departe. Vai ce sa zic isi fac probleme rusii ca "anexam" Moldova. Daca o sa fie vorba de asa ceva o sa fie peste cateva zeci de ani, nu acum. Asta e clar.
  • +14 (16 voturi)    
   bine punctat dar ce ne rezerva viitorul? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:09)

   claudiu serc [anonim] i-a raspuns lui George

   as vrea sa vad niste studii, cat mai corecte daca se poate, cat la suta din populatia tanara invata in limba romana sau o foloseste

   si bineinteles tendinta din ultimii ani :)
   • +10 (12 voturi)    
    Tineri moldoveni (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:36)

    Rem [anonim] i-a raspuns lui claudiu serc

    Am avut si la facultate astfel de colegi. Si intreaba-i pe ei cati invata. Destui, mai multi decat ar dori rusii comunisti sa admita. Ca in orice tara comunista, totul este falsificat.

    Si tendinta din ultimii ani e ca acesti tineri moldoveni sa migreze la noi. Iar noi ii lasam.
  • +9 (13 voturi)    
   E, ce/ar fi zis?! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:26)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui George

   Good point!
   Nu?
   Si isi facea zambre cu regele spaniei, nu?
   De toata jena!
   Dupa ce ca/s prosti, sunt si prosti!
   Acum ca sunt aliati se poate spune ce sunt prosti la... patrat?!
  • +10 (12 voturi)    
   In primul rand... (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:48)

   Mih. [utilizator] i-a raspuns lui George

   ...lor nu li s-ar fi pus intrebarea.
   In al doilea, daca li s-ar fi pus (prin absurd), ar fi raspuns la Moscova, in spatele usilor inchise, ceva de genul: "nu noi, opozitia!".
 • +55 (65 voturi)    
  astea se cheama "cojones" (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:54)

  sorin [anonim]

  =))
 • +62 (70 voturi)    
  Inspiraţie (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:55)

  cobra [anonim]

  Dacă chiar i-a răspuns aşa înseamnă că a avut inspiraţie marinarul. Şi nu este răspuns, ci contraatac.
  • +2 (2 voturi)    
   Sigur ca poate fi interpretat si asa,cobra (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:39)

   Dora [anonim] i-a raspuns lui cobra

   Cand esti atacat,te aperi si daca ai resurse de tactica si inteligenta contraataci.Bravo lui ca stapaneste ambele calitati.Ma intreb si eu ca multi altii,cum se comporta Geonelu'"saltaret"?Nu-mi imaginez sa devina un opozant al Moscovei dupa ce facuse o escapada icognito in inima Imperiului rus si conspira cu Gusa si iliescienii lui.
 • +60 (68 voturi)    
  corect (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:58)

  Boros Sandor [anonim]

  Spurcata gura poate sa aiba uneori Base:))Dar nu poti sa nu ii dai dreptate:))
  • +37 (43 voturi)    
   Basescu (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:11)

   Nagymama [anonim] i-a raspuns lui Boros Sandor

   Gura"spurcata"? Ba de fel!! Gura inteligenta, scurta si taioasa!! Toti prostii il urasc, pentru ca te taie de la radacina!! In problemele interne , dreptatea tot al lui este, ceilalti fac circ de hoti !! Daca s-ar putea l-as vota inca de 2 ori!! Bravo Basescu!! Nota 10 cu felicitari !!
   • +25 (29 voturi)    
    Subscriu! (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:35)

    Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui Nagymama

    .
   • +5 (11 voturi)    
    si eu..:)) (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:43)

    boros sandor [anonim] i-a raspuns lui Nagymama

    si eu,sa stii..si am impresia ca nu se va da el la fund dupa mandatul asta..
    campania a inceput deja,uite ce s-a intimplat in cazul recalcularii pensiilor militare.practic base le-a dat un os otravit de ros,astia l-au inhatzat si rod de atunci la el intr-una..rezultatul?6 milioane de pensionari "normali"ii injura pe nesimtzitzii astia de apv-isti,realitatea s-a discreditat iar.l-a facut marinarului campanie pe banii ei:))
   • +4 (6 voturi)    
    Si eu! (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:08)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Nagymama

    De acord cu tine!
   • +2 (2 voturi)    
    Nu pot decat sa fiu de acord 100 la mie . (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:43)

    Dora [anonim] i-a raspuns lui Nagymama

    Este un diagnostic exact.Ma intreb daca dupa aceasta performanta exceptionala indraznesc institutele de sondare a opiniei publice sa sa intrebe cetatenii daca au incredere in Base.
 • +66 (72 voturi)    
  Punctul fix pe " i " ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:02)

  Vali. [anonim]

  Da, genul de raspuns pe care l-as fi dat si eu intr-o atare situatie si pozitie ! Bravo ! 100 de puncte obtinute dintr-un maxim de 100 !
  • +53 (61 voturi)    
   repercursiuni (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:08)

   Boros Sandor [anonim] i-a raspuns lui Vali.

   Iar o sa sara cu gura pe el spurcaciunile rosii.Le-a tratat fara respect "pretinii"
   • +28 (34 voturi)    
    Tare (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:46)

    Zeus [anonim] i-a raspuns lui Boros Sandor

    Asta mi-a placut. "Le-a tratat fara respect "pretinii"."
 • +52 (56 voturi)    
  Bun, buni,,, (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:03)

  oldhash [anonim]

  Vorba cronicarului:
  « Dacă din capul lui o a spus-o, bun cap a avut!
  Dacă alții l-au sfătuit, buni sfătuitori și-a tras!»
  Oricum e bine pentru luat aminte de către oarecine "fără minte" ce se încumetă a ridica piatra"...
  • +1 (1 vot)    
   Buna Old! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:26)

   dora [anonim] i-a raspuns lui oldhash

   Nici nu prea are importanta sursa raspunsurilor. din partea lui Base.Din cate stim de la carcotasi el nu prea ia sama de sfaturi,iar intrebarile i-au fost adresate instantaneu si mi-e greu sa cred ca cineva statea la urechile lui sa-i sopteasca ce are de spus.
 • +50 (54 voturi)    
  re (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:07)

  Dan [anonim]

  Daca a fost inspiratie de moment, a fost genial. altfel, bine pregatit; una c alta, bravo Base, ai ce'ti trebuie sa fii presedintele <romaniei, si aici nu vorbesc numai de azi la Starsbourg.
  • +11 (13 voturi)    
   pentru Dan (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:12)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Nu cred ca stia dinainte intrebarile. Deci , cred ca ramane inspitratie de moment. Genial si hotarat.
   Patriot.Un exemplu pentru politicienii romani.
 • +39 (47 voturi)    
  Exceptional raspuns si SAH MAT ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:07)

  Andy Latimer [utilizator]

  daca tineti minte putin ne-a jignit in 2009,prin intermediul lui liviu iurea,corespondentul tvr, in care ii spunea "ati notat? sa notati asta ": http://www.tvr.ro/articol.php?id=55174&c=47, in care rusia facea "o oferta de nerefuzat romaniei" . pacat ca iurea n-a avut prezenta de spirit sa-i raspunda jigodiei,(prietenul excursionistului moscovit gionel ) : "nu pot sa ratez nici o virgula de-a dumneavoastra, tovarase presedinte "...
 • +56 (64 voturi)    
  nu sunt fan base, (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:08)

  alter_ego [anonim]

  dar nu trebuie sa fii fan ca sa recunosti ca e o replica excelenta.
  are multe lipsuri, dar verbul il are mereu la el.
 • +52 (58 voturi)    
  :)) (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:08)

  claudia [anonim]

  Excelent raspuns!
 • +49 (57 voturi)    
  corect (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:13)

  PRO [anonim]

  Bine zis Base ! Felicitari !
 • +62 (70 voturi)    
  bravo (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:14)

  paul [anonim]

  Un raspuns demn de un presedinte adevarat. Eu cred ca istoria il va marca pe Traian Basescu ca pe un om care a avut demnitate in conducerea acestei tari. Faptele conteza nu gura spurcata a Realitatii TV sau a Antelenelor care apara intereselor unor trepadusi pusi pe facut avere
  • -42 (54 voturi)    
   Basescu presedinte? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:42)

   Nicolae Mernicescu [anonim] i-a raspuns lui paul

   Da, va intra in istorie ca cel mai amarat presedinte al celei mai saracite tari din UE. Sa-i fie de chelie!
   • +28 (38 voturi)    
    hahah (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:16)

    paul [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

    pai tara saraca oameni ca matale or fi facut-o daca nu la propriu macar la figurat. o tara de asistati sociali, pensionati inainte de vreme, invalizi, internati prin spitale, cu mana intinsa toata ziua dupa pomana statului. ce-i la gura metroului la Paris e in toata Romania. Frumoasa tara pacat ca-i locuita, parca Emil Cioran a spus-o...
   • +28 (32 voturi)    
    Bogatie vs Saracie (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:34)

    liviu [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

    In ziua de azi cand ai la dispozitie toata piata muncii din Uniunea Europeana la dispozitie numai daca nu vrei sa muncesti sau nu te duce capul esti sarac.
    In alta ordine de idei observ ca-ti permiti un calculator/leptop si o conexiune la internet, iar asta mie imi spune ca de fapt esti un ipocrit care nu are nici macar decenta sa vorbeasca in numele lui si generalizeaza o preconceptie vanturata pe la televiziunile care prezinta o realitate catastrofala de dragul intereselor patronilor lor.
    Saracia cea mai crunta este saracia mintii si a caracterului, saracie de care dai intradevar dovada atunci cand faci comentarii de genul acesta,
    • +12 (14 voturi)    
     Saracii din BMWeu (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:39)

     bmw [anonim] i-a raspuns lui liviu

     Bravo Liviule! Corect, simplu, clar. Cand o sa mai prind un "sarac in BMWeu" lamentandu-se de grija "saracilor din cotet" o sa-l amendez la fel. Fatarnici si purulenti, asa sunt toti stangistii astia de "bon ton" care habar n-au cum e sa cresti singur, pornind de jos. N-au vazut in viata lor o cotineata cu pamant pe jos. N-au mancat niciodata cu alti zece frati, "lingand" blidul cu degetele murdare de balegar. Habar n-au cum e sa cresti in tarana. Da' ei sunt "de stanga". Ei si-ar da pensia "lu' tata general" si-a "lu' mama casnica" calicilor. Mama lor de "saraci cinstiti"... Cancerul omenirii. Comunisti sociopati.
     P.S. Base a zis-o bine: "pune mana si noteaza... Acum repeta dupa mine... Ce-am invatat noi astazi, tovarasu' reporter?" E bine, e f. bine. Cu jegurile trebuie procedat asa cum sunt educati. Nu te duci niciodata in ferentari sa vorbesti despre "minima moralia"... Te-a scuipat, il pocnesti, ridica mana, il omori. Daca nu, te omoara el pe tine (text exclusiv pentru barbati adevarati. Domnisoarele de pension si ong-istii care salveaza balenele cu cocoasa sunt invitati in alta sala, la alt simpozion. Cel finantat de Gazprom;-)
     • +4 (4 voturi)    
      Felicitari! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 6:57)

      California [utilizator] i-a raspuns lui bmw

      Excelent Liviu si BMW. As vrea sa fac doar cateva completari. Vara anului 2010, de mare criza si saracie, litoralul arhiplin tot sezonul. Sfarsitul anului de criza 2010 atat de multa saracie ca in primul rand s-au supra-aglomerat toate pensiunile de animale, iar in al doiea rand Brasovul, Sinaia si alte statiuni semanau cu litoralul din vara saraciei. La mall-uri si supermaket-uri te crucesti cata lume face cumparaturi nu doar window-shoping la niste preturi absolut prohibitive. Sunt absolut de acord ca nu au oamenii bani suficienti, dar as vrea sa intreb la ce standard se face referire? A reusit cineva sa spuna care ar fi suma suficienta sa acopere toate nevoile noastre? Nu, si nici nu va putea nimeni sa o stabileasca, pentru ca este in natura umana ca ceea ce avem azi, maine sa nu fie suficient, si....nu mai vreau sa adaug ca nimic in viata nu vine gratis. Daca primesti ceva intotdeauna va trebui sa platesti intr-un fel.
      Felicitari Presedintelui Romaniei si Romanilor adevarati.
   • +7 (9 voturi)    
    pentru Nicolae Merincescu. (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:16)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

    Am o mare rugaminte la tine. Fa o cura de dezintoxicare de doua saptamani. Adica renunta la Antene si Realitatea. Apoi reciteste acet text de pe HotNews. Si revin-o cu un nou comentariu. Cred ca nu vei mai fi asa penibil. Sper...
 • +56 (64 voturi)    
  hahaha (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:15)

  Traian [anonim]

  l-as mai vota odata doar pentru chestia asta.

  Betiv, chel, chior, cum vreti sa-i spuneti, e de 10 ori mai c_ios decat toate Geoanele, Pontele sau Crinii din politica.

  Stiam ca o sa avem scandaluri cand am votat, de asta are nevoie tara nu de "reconcilierea nationala intre hoti si securisti" pe care o popovaduia Iliescu.

  Da' las' ca o sa vina Ponta si o sa avem parte de liniste, si o politica externa in care o sa ne aplecam mai des cu spatele la Rusia (si probabil cu pantalonii in vine)
  • +15 (21 voturi)    
   Doar il are invatator pe... bombo, nu? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:26)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Traian

   qed!
 • +50 (56 voturi)    
  Basescu... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:17)

  dan [anonim]

  a demonstrat verticalitate.
  • -40 (48 voturi)    
   Dar, nu si... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:46)

   dante [anonim] i-a raspuns lui dan

   diplomatie, cum este normal pentru sefii de stat.
   • +47 (51 voturi)    
    Spune-ne tu (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:58)

    cristi767 [utilizator] i-a raspuns lui dante

    Spune-ne tu care e raspunsul diplomatic mai potrivit decat asta. Poate te ia Basescu consilier.

    eu zic ca a raspuns cum se poate mai diplomatic, cu subtilitate maxima. Cine se simte cu musca pe caciula (adica rusii) intelege ce-a vrut sa zica, cine nu, intelge ca Romania nu a cucerit alte state pana acuma (ceea ce e iar adevarat).
   • +11 (17 voturi)    
    argumenteaza (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:20)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui dante

    ....
   • +28 (32 voturi)    
    Ai fi putut (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:21)

    Lucifer [anonim] i-a raspuns lui dante

    sa-l acuzi de lipsa de diplomatie daca zicea ca "Romania nu are experienta...ca Rusia".
    El a punctat precis:" nu are experienta, ceea ce e adevarat".
   • +6 (6 voturi)    
    Gen ilici, nu? (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:30)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui dante

    Mie mi se pare ca ceea ce fac e Basescu e diplonatie!
    Ceea ce... manca ilici era altceva!
    Vorbe goale, la care este maestru!
    Dante, se vede ca nu ai scapat inca din infern!
 • +50 (56 voturi)    
  Replica (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:24)

  xian [utilizator]

  Am mai spus ca este ca un mare sahist capabil sa sustina multiple partide simultane !
  • -2 (2 voturi)    
   pt xian (Vineri, 28 ianuarie 2011, 17:17)

   paolo [anonim] i-a raspuns lui xian

   am observat ce rezultate bune a avut in aceste simultane cum le spui tu...mai ales cu Germania Franta Finlanda si acum urmeaza si Rusia.....sincer eu ma multumem si cu o remiza macar !
 • +66 (70 voturi)    
  Hehe (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:24)

  Alex [anonim]

  m-a uns pe suflet raspunsul asta :)
 • +37 (43 voturi)    
  GEOANA SI PONTA (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:26)

  747 [utilizator]

  Probabil fac spume la gura, cum de isi permite Basa sa vorbeasca asa cu unul de la "Sfantu' Rasarit" ?
  Tare sunt curios ce-o sa zica Prostanacul si Superprostanacul
 • +37 (45 voturi)    
  correct (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:26)

  tsunami [anonim]

  basescu e cel mai bun presedinte post revolutie.
  eu intreb, de cand rusii sunt parlamentari in consiliul europei?
 • +37 (43 voturi)    
  Base, asa cum e.. (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:34)

  slim [anonim]

  e deocamdata cel mai bun, excelent actor de politica inca activ
 • -29 (37 voturi)    
  dar in 1913, 1918, 1941? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:35)

  a [anonim]

  cadrilater, transilvania, basarabia?
  • -1 (1 vot)    
   De ce ne ar fi rusine? E un fapt istoric... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:53)

   a [anonim] i-a raspuns lui a

   Toate tarile care au aparut dea lungul istoriei s-au format prin "rapturi" teritoriale ori "ale nimanui" (vezi romanii din teritoriile barbarilor) ori ale altor state. Pentru ce sa ne fie rusine ca macar in ultima suta de ani am fost "cuceritori"? Nu ca americanii, care daca nu au avut razboi cu "prapaditii" de mexicani pentru a le injumatati teritoriul, au cumparat teritorii de la francezi, rusi etc. Deci, e un fapt istoric "sa-ti faci loc" pe scena geo-politica, mai dai un rateu ca Romania in 1944, dar te tine minte lumea. Nu sa te lauzi ca nu ai dus decat razboaie de "aparare" (cata ipocrizie!)
 • -16 (26 voturi)    
  State nu a anexat Romania, (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:38)

  Stepanida [anonim]

  dar a anexat Cadrilaterul de la Bulgaria,deci un teritoriu!Si pentru aceasata greseala din 1913,platim noi cei de azi!Dam pensii in plus la machidoni si la cei stramutati de acolo!
  • +10 (10 voturi)    
   Pentru Stepanida (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:31)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Stepanida

   Gandeste putin inainte de a scrie. Cand s-au stamutat "machidonii "de acolo? 7 septembrie 1940. da? Cati ani trebuie sa aiba un "machidon "stramutat de acolo , care are o vechima in munca ce merita pensie? cam 110 ani, da? Si de fapt daca mai gasesti un astfel de machidon ce a lucra 30 ani in cadrilater , CHIAR MERITA pensie , pentruca a lucra in Romania. Cadrilaterul a fost al Romaniei intre 1913 si 1940.
   Sau tu te referai la un machidon care a lucrat in afara Romaniei ( adica inainte de 1913 ) si acum noi ii dam pensie nemeritata?
   Rar am intalnit un comentariu mai stupid ca al tau!
 • -41 (47 voturi)    
  Replika de manelist (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:39)

  Nicolae Mernicescu [anonim]

  Inca o data, Basescu e agresiv, prost informat si tepar la adresa parlamentarilor europeni, pe care a incercat sa-i abureasca. Se dovedeste ca este adevaratul presedinte pentru gregarii lui votanti perdanti, nescoliti si cocalari.
  • +35 (39 voturi)    
   Nescoliti? (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:21)

   nae [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

   La ce scoala ai invatat tu ca se scrie cu "k" in loc de "c" in limba romana?
   Ca sa nu mai spun ca ai un vocabular sarac atata timp cat folosesti termeni argotici ( "tepar", "abureasca")
   E lucru stiut din atatea sondaje facute in timpul campaniilor electorale ca electoratul PDL este format in majoritatea lui din persoane ce locuiesc in mediu urban, au o pregatire peste medie, sunt activi pe piata muncii si nu sunt dependenti de ajutoare sociale.
   Acum spune cine pe cine pacaleste si cine e prost informat si needucat?
  • +29 (33 voturi)    
   Haoleu, manca/ti/as....! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:24)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

   Sa inteleg ca tu si ceilalti sunteti... scoliti, elevati...
   Avand in vedere ca sunteti cam putini, nici de samanta nu sunteti buni!
   Probabil ca iti pica foarte bine o replica a lui ilici, patriciovici, voiculescovici, nushici, ...
   Mârnicescule, las/o jos ca mãcãne!
   Si nu e rata!
  • +38 (44 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:36)

   [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

   • +13 (17 voturi)    
    Merci (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:37)

    Twisted [utilizator] i-a raspuns lui

    M-ai scutit sa-i dau "replika" tovarasului N. Mernic(esc)u.
  • +11 (15 voturi)    
   Trollul... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:53)

   Rem [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

   si comentariul lui fara minte.
  • +4 (6 voturi)    
   pentru Nicolae Merincescu (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:33)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Mernicescu

   Ce inseamna " gregar'? Raspunde repede si nu te uita in dictionar!
 • +40 (46 voturi)    
  ani de coloana vertebrala indoita (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:42)

  Silviu [anonim]

  Cativa ani de coloana vertebrala indoita ai conducatorilor acestui popor s-au sters. Coloana vertebrala a conducatorilor acestui popor s-a mai indreptat un pic ...da' tot stramba este. ..
  De ce acest popor nu -si pune tot timpul conducatori cu coloana dreapta ?
  Asta pentru viitoarele alegeri ...
  Cat a fost si mai este Basescu , jos palaria , m-a uns la suflet cu replicile !
 • +37 (45 voturi)    
  Jigudiile de la PSD nu a fost prezente nici acolo (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:47)

  marius [anonim]

  imi e si rusine in ce tara traiesc cand vad ca jigodiile aste"reconcilierea nationala intre hoti si securisti" nu au fost prezente in sala cica sa protesteze...ca a fost arestat jigodia aia care a furat pe fata.As vrea si eu ca macar la nivel de presedinte sa nu mai existe dispretul asta...daca vb presedintele ales de o majoritate lasa-l frate respecta institutia prezidentiala. La noi nu. Ce ar trebui sa facem sa scapam de"reconcilierea nationala intre hoti si securisti"?
  • +1 (1 vot)    
   Vai de capul lor (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:54)

   dora si profa in acelasi timp [utilizator] i-a raspuns lui marius

   Socialistii romani fac mereu gargara pe tema patriotismului.Cand e la o adica,uita si de mama si de tata si prioretizeaza doar interesele lor meschine de partid.
 • +53 (55 voturi)    
  Perfect raspuns. (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:50)

  Alexandru [anonim]

  Nici nu cred ca se putea spune adevarul intr-un mod mai demn, taios si diplomatic.

  Eu nu inteleg cum Rusia mai poate poza intr-o tara inocenta. Ei nu ar trebui sa traga pe nimeni de maneca la cate magarii au facut in istorie.
  • +17 (21 voturi)    
   Rusii... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:52)

   Rem [anonim] i-a raspuns lui Alexandru

   sunt mari, au resurse necesare Europei si obrazul foarte gros. Deci isi permit orice.
 • +45 (53 voturi)    
  bravo (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:50)

  saladin [anonim]

  Felicitari presedintelui Traian Basescu pentru acest raspuns. Istoria va consemna ca acest presedinte are tara in suflet, romanii ar trebui sa-l ajute mai mult apreciind actiunile sale in plan intern si international.
  • -13 (15 voturi)    
   siiigur ca da (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:08)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui saladin

   cand rusii va vor trage o noua branca peste falci, ca mijloace au destule, sa nu chiraiti ca traiti SI MAI PROST! daca atata va duce capul, sa aplaudati o replica de vacar suparat pe sat, va meritati soarta! bine ca am plecat din tara aia de cretini! vin pe aici doar sa-mi vad parintii, dar in afara de ei nimic nu ma mai retine; niste terchea ca voi in nici un caz! so long, losers.
   • +9 (11 voturi)    
    pentru srpc (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:10)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Hai lasa-ne cu "so long" si insinuarea ca ne scri din U.S.
    Mai bine spune-ne corect " dasfidania"!
    Ramas bun!
 • +33 (41 voturi)    
  Jos palaria! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:51)

  Old bear [utilizator]

  Oricare altul din "monstruoasa coalitie" ar fi provocat un conflict diplomatic!Luati aminte amatorilor...
 • +42 (48 voturi)    
  !!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:08)

  Cris [anonim]

  I-a atins zdravan pe rusi, moldovenii comunisti si in special pe unguri.
  Ultima fraza de la finalul articolului este geniala.

  Presedinte!
  • -19 (29 voturi)    
   Cel mai tare ne-a atins pe noi, romanii... (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:03)

   Pintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui Cris

   Stii ce a spus ieri Jeffrey Franks despre imprumutul inrobitor cersit de Basescu de la FMI? "Operatia a reusit, pacientul a murit". Genial presedinte, a ingropat toate sperantele de redresare ale Romaniei...
 • +38 (44 voturi)    
  da (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:26)

  mia [anonim]

  imi plac raspunsurile lui Basescu ,niciodata n-am fost stinjenita ca este presedintele Romaniei asa cum am
  fost de Ceausescu si mai ales de Iliescu,despre Constantinescu am si uitat ca a fost presedinte,altii nici nu au stiut.
 • +36 (44 voturi)    
  cel care vorbeste in numele ROMANIEI azi (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:32)

  dorel [anonim]

  ...si care si pe mine si pe tine care citesti si chiar si pe Ponta/ Antonescu/ Felix il reprezinta si ne "apara" de atacurile politice externe,

  este cel HUIDUT acum doua zile in timpul imnului de niste inculti profitori, obijnuiti sa stea cu mana intinsa !

  sa va fie rusine romani .... celor care meritati ... stiti voi !
 • +32 (38 voturi)    
  Lectie de demnitate, patriotism si eleganta! (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:33)

  Jorjel [anonim]

  Va rog sa trimiteti inregistrarea numitilor Ponta Victor si Antonescu Crin!
 • +33 (39 voturi)    
  Corect si la obiect. (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:33)

  ianos [anonim]

  Raspunsurile presedintelui Traian Basescu au fost pertinente,corecte si la obiect.Chiar daca nu-l simpatizam trebuie sa recunoastem ca are stofa.Eu personal ii multimesc pentru ca se lupta pentru minoritati.
  • +11 (17 voturi)    
   da drag "blogger liberal" ... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:45)

   dorel [anonim] i-a raspuns lui ianos

   ... aluziile si aprecierea inversa sunt f comice ... te inteleg ca nu esti capabil sa iti obti un job calumea ... si stai la mana lui bunicul Felix :)

   se lupta pt ROMANIA si pentru cetatenii ROMANI indiferent de etnie !

   PS. Ianos dragule nu este un apelativ atat de intalnit in Romania pt etnicii maghiari, este "numele" sub care romanii incearca sa-i catalogheze pe maghiari.
 • +26 (30 voturi)    
  intrebare (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:56)

  voltaren [utilizator]

  pentru Dl.Iliescu, ce partid pastoriti? am aflat din presa ca PSD nu mai participa la alegeri daca voteaza si romanii plecati la munca in strainatate, ca nu au participat nici la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.Credeti ca prezenta la antene este suficienta pentru a deveni vedete tv. ?
 • -12 (22 voturi)    
  Gazu (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:56)

  baiatu [anonim]

  Replica a fost excelenta. Acum daca se va scumpi gazul.... ata ete
  • +11 (15 voturi)    
   fa pasi la moskova (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:38)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui baiatu

   acolo-i gazul ieftin.

   Ia-l si pe Geoana cu tine, nu stii niciodata...
 • +31 (37 voturi)    
  Base al nostru (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:11)

  un roman [anonim]

  Base are anvergura politica nu jucarie .
  Mai are si viziune politica si administrativa .
  Despre calitatile manageriale din gena si cizelate intr-o munca adevarata nu mai vorbim .
  Daca Dumnezeu tine cu noi va accepta sa fie prim minstru dupa 2014 . Ar trebui sa ne rugam zilnic pentru asta .
 • +29 (35 voturi)    
  bietii parlamentari (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:15)

  parlamentul este terorizat de pirat [anonim]

  Auzi, sa te plingi afara, tu/PSD cu peste citeva sute de parlamentari ca te terorizeaza un presedinte care nici macar dreptul de a dizolva parlamentul nu are, este de-a dreptul hilar si penibil. Ca in povestea cu croitorasul cel viteaz. Niste muste ametite parlamentarii astia socialisti de pretutindeni, inclusiv cei din Romanika.
 • +34 (42 voturi)    
  punct (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:15)

  dac [anonim]

  1.bravo basescu!
  2.secuii nu sunt unguri!
  3.moldovenii sunt romani!
  4.noi mai avem teritorii la vecini si 2.000.000 de romani acolo!
  • 0 (14 voturi)    
   dar ce? (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:06)

   boros sandor [anonim] i-a raspuns lui dac

   dar ce sint secuii,dacule,daca nu unguri?cu tot respectul,ai macar habar cine sint ei?de unde vin,cind,carei arii culturale apartin?intre secui si unguri e aceeasi similitudine ca intre romani si moldoveni,sau olteni ,sau ce vrei tu..sorry,documenteaza-te
   • +9 (11 voturi)    
    secuii (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:17)

    Adriana [anonim] i-a raspuns lui boros sandor

    Nici secuii nu stiu exact ce sunt si de unde vin, asa ca nu te mai ambala asa, draga boros sandor. Pentru o referinta rapida, uite: http://ro.wikipedia.org/wiki/Secui; altfel ia si citeste istorii adevarate, nu manipulate de unii si de altii.
    In alta ordine de idei, felicitari lui Basescu, caci m-a uns la inima cu raspunsurile lui :) Mi-a placut foarte mult si partea cu recunoasterea ''statutului de minoritate romaneasca pentru aromani, vlahi, istroromani si meglenoromani". Frumos, bravo!
   • +6 (6 voturi)    
    minoritati (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:24)

    oricine [anonim] i-a raspuns lui boros sandor

    Lipovenii ce sunt rusi? Maine poimaine or sa ne solicite lipovenii delta sa fie stat autonom ca au peste 50% din populatie.
    • +1 (1 vot)    
     pentru oricine (Vineri, 28 ianuarie 2011, 21:16)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui oricine

     In Delta nu se pune aceasta problema. Delta e locuita de lipoveni( rusi), haholi( ucraineni) si romani. Populatie foarte putina. Nu se pune problema de autonomie.
 • +33 (39 voturi)    
  Basescu e un politician abil. (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:17)

  Ion [anonim]

  Basescu e un politician abil, e mult prea bun pt jigodii precum Felix, Porumbacu, Nuș și taica ilici. Sper că vom trăi fără ciuma PSD, orice alt pardit dar numai PSD nu.
 • +28 (32 voturi)    
  Un moment important... (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:19)

  Mih. [utilizator]

  ...in care presedintele Basescu face dovada inteligentei sale politice si a faptului ca isi iubeste
  tara.
  Tot respectul pentru acest om, cel mai bun presedinte pentru momentul actual al Romaniei.
  Nu-i de mirare ca are atatia dusmani...
  Da-le Doamne minte romanilor, ca sunt destui care mai au nevoie!
 • +6 (10 voturi)    
  consiliul europei (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:23)

  i [anonim]

  Nu prea le am cu organizarea E.U. Cum poate fi un parlamentar rus membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)?
  • +6 (6 voturi)    
   Consiliul Europei (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:32)

   OZN [utilizator] i-a raspuns lui i

   Consiliul Europei nu tine de Uniunea Europeana. A nu se confunda cu Consiliul European. Pentru mai multe detalii uita-te aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Consiliul_Europei
  • +9 (9 voturi)    
   Consiliul Europei nu e UE (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:07)

   alter_ego [anonim] i-a raspuns lui i

   Este o organizatie al carei principal scop este promovarea si respectarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului.
   Are 49 de state membre, printre care si Rusia, Ucraina, Moldova, fostele state iugoslave, etc.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Council_of_Europe
 • +30 (36 voturi)    
  bravo (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:24)

  ionut [anonim]

  mi-a crescut sufletul, greu de incoltit base asta!
  mare pacat ca nu mai candideaza, pe cine naiba votez acu nu de alta dar imi seaca mana sa pun stampila
  pe prorusii astia.
 • +35 (39 voturi)    
  Proud to be a Romanian today ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:36)

  John [anonim]

  Mai naste si Romania oameni !
  Mighty proud of you Mr. President !
  God bless Romania !
  • +19 (21 voturi)    
   Bine ar fi (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:05)

   marius [anonim] i-a raspuns lui John

   bine ar mai fi ca auzim mai des asa ceva. Romanii sa munceasca pentru bunastarea lor si sa vim mandri de noi, dar cum avem niste partide in opozitie care nu se respecra pe ele da sa mai respecte si tara. au fost ele in stare sa aduca oameni cu autocarul sa huiduiasca la imnul national. rusine sa le fie. Poate gestul lui Basescu o sa se mai trezeasca vreo cativa romani din boala rosie PCR-PSD.
 • +35 (39 voturi)    
  BRAVO BASE !!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:47)

  Vasile [anonim]

  Un Adevarat Presedinte ...raspunsurile sunt la obiect si fara eschivarile caracteristice celor care au facut scoala la Moscova. Bravo !!!
 • +20 (34 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:57)

  Erasm [anonim]

  • +18 (20 voturi)    
   trebuie sa avem demnitate! (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:20)

   Ella [anonim] i-a raspuns lui Erasm

   Presedintele Basescu ne dovedeste a nu stiu cata oara ca trebuie sa fim demni!
   Care ar fi motivul pentru care noi ar trebui sa facem frumos la rusi?
   Nu prea stii istorie... Pe tot ce-a pus mana rusii au distrus!
   Di cauza lor suntem unde suntem...
   Presedintele a raspuns inteligent si diplomat!
   Merita felicitari si merita sprijinul nostru.
   E singurul care in momentul de fata se gandeste la romani!
 • +24 (28 voturi)    
  BRAVOOOOO!!!!!!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:12)

  Kissc94 [utilizator]

  Felicitari d-le Presedinte ati dat un raspuns genial.
 • -14 (26 voturi)    
  bashitler (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:23)

  golan p-ta Universitatii [anonim]

  ba,d'a ce de plusuri pe base asta.Nici-un minus,nici-o huiduiala sau huo?sau nu-i voie,ca se canta imnul,cum manipula CTP-ul "acoperit".
  • +22 (26 voturi)    
   autobuzul electronic cu postaci huiduitori.... (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:01)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui golan p-ta Universitatii

   pe tine te-a trimis Ponta si Crin sa-l huiduiti pe Base pe forumuri si ai ramas mut de uimire in ce inferioritate flagranta te afli pe acest forum?
   Oricum un an de huiduieli si flegme televizate le-a sters Base in 5 minute cu cateva replici inteligente care ne demonstreaza inca a mia oara anvergura politica si patriotismul marinarului ..... Ponta de mana cu Crin, la pachet cu televiziunele lui Felix&Windy pot spera sa valoreze cam 2% cat Basescu si s-ar considera oameni politici de succes....insa isi fac rau in fiecare zi si deschid gura,sansele lor diminuandu-se....
   • -4 (4 voturi)    
    Doamne (Vineri, 28 ianuarie 2011, 7:06)

    pacat [anonim] i-a raspuns lui dadan

    Doamne, iarta-i ca nu stiu ce vorbesc!!! Mai oameni buni deschideti bine ochii, nu va lasati ametiti la nesfarsit de camarila portocalie, cu toate Elenele,Sorinele si Robertele furacioase si care urasc cu toata puterea acest popor!!!
    • +3 (3 voturi)    
     A propos (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:56)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui pacat

     tu ti-ai castigat dreptul la tratament gratuit.

     Listeaza postarea si du-te la medicul de familie.
 • -2 (16 voturi)    
  misto (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:48)

  george [anonim]

  O fi Base asta conflictogen, nu a reusit sa construiasca nimic in tara asta, dar are singe in instalatie si replica. Bravos, mie mi-a placut
  • +18 (22 voturi)    
   Gresesti (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:32)

   Lucifer [anonim] i-a raspuns lui george

   A reusit sa trezeasca din letargie poporul roman. E drept ca mai e ceva pana la a-l transforma intr-un popor cu verticalitate dar e primul pas facut spre normalitate dupa WWII.
 • +19 (21 voturi)    
  A avut cuvintele la el ! Respect! (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:12)

  sdajkviuqce [utilizator]

  Daca ar fi fost toti diplomatii in politica externa ca Base astazi cred ca eram departe acum. Poate isi mai da cu stangu'n dreptu', mai ii pun altii piedica, mai pica, mai se ridica, mai un huoo dar astea trebuiesc spalate in familie (aviz PSD).
  Afara trebuie sa fie imaculat.
  Oricum ziua de astazi este demna de analele istoriei. A fost printre putinele discursuri imperative ale Romaniei la nivel de politica externa din ultimii 100 de ani.
 • +11 (15 voturi)    
  As fi fost curios sa aud.... (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:15)

  Ronin [utilizator]

  ...ce ar fi raspuns Crinuta sau Victorita la interpelarea parlamentarului rus? Asta in cazu` in care si-ar fi facut suficient curaj sa raspunda.....aaa, aaaa, paiii, aaa, deci, aaa, aaaa....etc, etc,
  • +11 (13 voturi)    
   Sau Geona (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:51)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Ronin

   dar daca era "Mihaela dragostea mea" spunea dupa ca a fost atacat energetic:)) de Rasputin poate...=))
 • -7 (13 voturi)    
  Transnistria pana la Bug si Odesa nu le-am anexat? (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:52)

  mil [anonim]

  Eh...la cursu' scurt de istorie pentru ochi albastri se pare ca nu se preda chestia asta!.

  Ba aveam si Guvernator al Transnistriei...a fost executat alaturi de Antonescu. Au fost si lagare de concentrare in Transnistria in care au murit mii de tigani si evrei! Nici de astea nu se vorbea la orele de istorie comunista. Singurele pe care le-a servit.
 • +15 (17 voturi)    
  Avem presedinte! (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:18)

  pq [anonim]

  Un om inteligent, demn, care spune lucrurilor pe nume. Un om care ne reprezinta asa cum dorim in afara, un om care isi respecta concetatenii, lupta pentru binele lor si nu ii minte cu televizoarele securistilor, nu pupa mana celor care cumpara cu bani constiinte.
 • +11 (13 voturi)    
  bravo ,bravo (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:27)

  mara [anonim]

  mda...bravo pentru raspunsul excelent d-lui tamas nagy
 • +11 (15 voturi)    
  BASEXULE TE IERT DE TOATE PACATELE (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:30)

  fan dosit [anonim]

  frate, basexu asta imi e antipatic foc , dar cateodata le zice asa bine de ma unge la inima....nu stiu ce sa mai zic sau e bou facut gramada sau e geniu... ..e o amestecatura...raspunsul dat panaramei rusesti afost genial..nota 1000000000000
  • -7 (11 voturi)    
   Te unge la inima si ca a bagat tara in Criza?... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 0:33)

   Pintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui fan dosit

   Stii ce a spus alaltaieri Jeffrey Franks despre Romania? "Operatia a reusit, pacientul a murit". Iar tu ii multumesti ucigasului.
   • +6 (8 voturi)    
    pai ce, el ne-a bagat in criza? (Vineri, 28 ianuarie 2011, 6:06)

    NewLevel [anonim] i-a raspuns lui Pintea Haiducul

    Dar cind zbierati pe strazi "Nu ne vindem tara!" ai apoi a avut grija Iliescu s-o dea pe degeaba? Ca stii, a recunoscut si el ca privatizarea Romaniei a fost un esec.
    Dar cind ati condus tara si economia duduia?
    Dar cind insusi ministrul de Finante declara ca daca ar fi dupa el ar incuraja consumul?
    De creditele doar cu buletinul va mai amintiti?
    Dar cind ati vindut paminturile primite mostenire de la ai batrini si le-ati vindut pe euro?
    Dar ati observat ca in tara asta cel mai bine o duc distribuitorii, speculantii si managerii?
    Dar ca avem masini care azi ies pe poarta fabricii din Germania si in 2 luni se vintura pe Magheru?
 • -15 (19 voturi)    
  eu cred (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:35)

  comunistoidul [anonim]

  ca deputatul din Rusia (???) a avut in vedere numarul foarte mare de studenti insotiti de asa-zisi ziaristi care in 2009 au luat cu asalt granita cu Moldova si s-au oprit la Chisinau incendiind si fortand Parlamentul moldovean... S-a incercat o lovitura de stat foarte usor de identificat din cauza primitivismului mijloacelor folosite si a retoricii din acel zile a matrozului... Nu imi vorbiti mie de patriotismul acestui satrap care a intrat deja in panica odata cu apropierea momentului in care nu va mai avea toate serviciile dupa el. Nu dau doi bani pe el! Si inca ceva; haideti sa avem masura! orice s-ar zice, avem si noi destule probleme! Oricum, asa-zisul holocaust nu a existat! Ii iubesc pe tigani pentru ca ei au suferit cu adevarat nu evreii!
  • +10 (14 voturi)    
   De ce nu iti spui "cretinoidul" ? (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:47)

   Costica [anonim] i-a raspuns lui comunistoidul

   Ca asa gandesti si scrii? Ce treaba are adevarul si istoria cu ce crezi tu? Daca esti idiot si ai apetenta pentru teoriile conspiratiilor, vezi ca au saituri specializate , mai ales cei de la Socola...mai sunteti?
  • +7 (11 voturi)    
   :) numele te caracterizeaza (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:48)

   georgeb [utilizator] i-a raspuns lui comunistoidul

   in rest as fi tentat sa cred ca esti troll, dar cunosc oameni care gandesc ca tine, deci nu m-ar mira prea tare daca esti pe bune. M-a pus pe gand cand ai zis ca ii iubesti pe tigani, aici diferi in gandire de restul xenofobilor comunisti pe care ii cunosc personal.
  • +9 (13 voturi)    
   pentru comunistoid (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:24)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui comunistoidul

   Poate ai o scuza...poate nu stii ce inseamna " satrap" .Te rog sa te uiti in dictionar si apoi sa revi la comentariul tau.
   Fie imi explici de ce este Basescu satrap, fie iti ceri scuze pentruca nu ai stiut intelesul cuvantului.
   Te atept!
 • +9 (13 voturi)    
  PT BASE (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:32)

  marian [anonim]

  BRAVO BASE !!!!!!!!!!
 • +5 (7 voturi)    
  Adevarul istoric (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:33)

  No_name [anonim]

  Desi pare o afirmatie hazardata si fara acoperire, totusi, teritoriul dintre Nistru si Bug este pamant romanesc.
 • +8 (10 voturi)    
  basescu (Joi, 27 ianuarie 2011, 21:44)

  Rosu Claudiu [anonim]

  Bravo Domnule Presedinte! asta ne trebuie noua romanilor: demnitate si curaj.
 • +14 (16 voturi)    
  ghinion (Joi, 27 ianuarie 2011, 22:59)

  hrebe [anonim]

  potrivit lui Hrebencioc, dupa calculele energetice facute de dansul, joia e a lui Basescu fiind in forma maxima, prin urmare facandu-l KO pe rus. nici nu imi inchipui ce se putea intampla daca base mai purta si cravata sau chiloti violet. bravo base, la cat mai multe radiatii!!
 • +12 (16 voturi)    
  Un PRESEDINTE ADEVARAT! (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:01)

  Elena7777777 [utilizator]

  Sunt mandra ca, am ales un adevarat roman presedinte!
  Cancelariile europene ne privesc de mult ALTFEL tocmai datorita acestui om, numai ca iRealitatea si antenele motanului isi tot fac inversunat munca de gropari, dar, paradoxal, tot pe degeaba,
  Presupun ca, multii dintre romanii cu adevarat romani isi vor revizuii atitudinea fata de PRESEDINTE, altfel vor ramane in derizoriu si grotesc prin simpla comparatie cu agitatii astia marunti si parca "neterminati"
  Felicitari Base!
 • +15 (21 voturi)    
  Astept multumiri.... (Joi, 27 ianuarie 2011, 23:10)

  Elena7777777 [utilizator]

  de la toti prietenii si cunostintele mele cu care am avut discutii contradictorii de mare intensitate (fara sa fiu membra a vreunui partid) in timpul campaniei electorale pentru ca, azi sa avem un astfel de Presedinte!
  Si bomboane si flori!
  • -8 (14 voturi)    
   Azi il aveti, maine nu-l mai aveti... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 0:29)

   Pintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui Elena7777777

   ... si o sa-l plangeti cu lacrimi amare, conducandu-l pe ultimul drum.
   • +6 (12 voturi)    
    Cainii latra... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 9:26)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui Pintea Haiducul

    de fapt tie ti se potriveste mai mult "Prostul moare de grija altuia...".
    Lasa...tu sa fi sanatos, sa traiesti destul de mult incat sa-ti simti propria prostie...
    Vremea de intins mana a trecut, asta e important, si chiar daca Basescu nu mai candideaza reformele vor fi duse in continuare oricat se vor opune cei ca tine. Sti de ce nu aveti sanse de castig? Pentru ca sunte-ti needucati, nu va gasiti locul si nu va integrati in societatea capitalista, sunteti dependenti de ajutoare sociale si electorat foarte usor de manipulat.Mai vorbim in 2012.
    • +2 (2 voturi)    
     Clar! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 15:50)

     Elena7777777 [utilizator] i-a raspuns lui gigi

     Asa este Draga Gigi Anonimu" 2012 va dovedi in sfarsit daca intelepciunea acestui popor este reala, daca suntem capabili sa facem si altceva cu mainile decat a cersi...
     Tare mi-ar mai place totusi sa-l vad pe acest "haiduc" - caruia nu merita sa-i adresezi NIMIC riscand o confuzie cu el insusi - la cheremul imberbilor astia ce se agita grotesc sa-si apere HOTII dar si HOTIILE si care, chipurile sunt capii liberali uniti cu secu-comunistii de cea mai joasa speta!
     E jenant sa te autointitulezi Pintea Haducul cand dovedesti indubitabil ca,ai o minte ce nu-ti ajunge nici pana la pinteni!
 • -1 (1 vot)    
  Sa nu le treaca prin minte... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 7:47)

  hotnewsfil [utilizator]

  Inca stam bine fiindca Ungaria, inspirandu-se din porcaria practicata de rusi in Transnistria, nu isi maseaza trupe, avioane, tancuri (aeropurtate) in Ardeal 'ca sa apere" drepturile cetatenilor romani de etnie maghiara.
  • +2 (2 voturi)    
   probabil (Vineri, 28 ianuarie 2011, 13:41)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   probabil ca le e frica sa nu le piarda pe acolo... :)
 • -1 (3 voturi)    
  HM (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:22)

  HESS [anonim]

  Dar Romania adica ei politicienii au vanut Romania.,petrol,gaze,industrie,paduri mai ramane aurul ,argintul si wolfrangul .Romanii sant vanduti ca mana de lucru ieftina .Romania e oare in mainiile Romaniilor?Nu prea cred.Toti au tabarat dupa 89 la ciopartat si jefuit iar politicienii au intors capul sau au fost mana-n mana cu ,,cotropitorii,,Asa ca Base saracu care se mira ca preturiile la zarzavaturi au crescut cum sa stia ca Romania nu mai e a Romaniilor.Iar daca mai punem datoriile care sant de rambursat ,aoleu.Copii copiilor vostrii vor fi sclavi.O parte din teriitorii Romania le-a pierdut datorita acelor partide de doi lei.,istorice care au fost copia fidela a celor de azi(vezi scrisoarea Maresalului Antonescu catre CIC Bratianu)Daca vrea ca Base sa impresioneze vestul cu astfel de declaratii e naiv si traieste pe alta lume.Interesul poarta fesul.Germania si Franta isi dau mana pe sub masa cu Rusii.Gura bate curu vorba Romanului.La fel si cu Schengenul sa ratoit Base la Sarko si inca cativa puliticieni Romani in privinta tiganiilor si rezultatul IA DE AICI adica din parti intrarea in spatiul Schengen.
 • -6 (6 voturi)    
  /// (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:45)

  Cristian [anonim]

  Iarasi ne imbatam de la niste vorbe frumoase? Toti politicienii stiu sa vorbeasca frumos si sa fie mari patrioti cand trebuie. Lipsesc doar faptele, care sa confirme ce spun, si competenta lor.(editat de HotNews.ro)
 • +7 (9 voturi)    
  bravo! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:55)

  jos_iliescu [anonim]

  Foarte tare! Bravo Base, i-ai zis-o rusnacului!
 • +8 (8 voturi)    
  Drept la tinta,Mare diplomat (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:01)

  beat de fericire si trai bun [anonim]

  cînd sa anexezi alte state,cînd noi anexam averi vînzînd si demolînd tot,umili afara si umilind acasa.Asta fac si vecinii nostri,însa ei o fac batînd cu pumnul în masa,primind de peste tot pentru ca au construit o putere fie ea si militara.Marii conducatori! pe unde-si tîrîie picioarele si capetele plecate?asteapta Dosare,pentru ca am vrea sa vedem si oameni politici ai platformei UE ce se construieste.Care Etnie?ce autonomie! imediat vom fi si toti minoritate.
 • +6 (8 voturi)    
  Base e cel mai tare! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:34)

  masina de vot [anonim]

  Eheee... ce o sa il mai regretam cand nu va mai fi el presedinte... noi ca noi, dar am o banuiala ca mai devreme sau mai tarziu o sa il regrete si cei care, desi nu sunt prosti, si-au lasat creierul spalat de televiziuni securiste... pacat ca romanii nu isi pot depasi conditia si nu apreciaza / identifica niciodata adevarata calitate... Si ce-i mai trist, e ca se duc la vot si decid si pentru noi ceilalti..
 • +4 (4 voturi)    
  corect (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:46)

  Gh Ionascxu [anonim]

  Corecte si la obiect raspunsurile
 • +1 (3 voturi)    
  ce bine (Vineri, 28 ianuarie 2011, 12:17)

  gica pentru [utilizator]

  ... ca mai are aproape 3 ani de mandat.
 • +7 (7 voturi)    
  bravo! (Vineri, 28 ianuarie 2011, 13:10)

  kllaus [anonim]

  Desi nu-l iubesc pe Presedinte, de data aceasta primeste aplauze.
 • +6 (6 voturi)    
  Bravo (Vineri, 28 ianuarie 2011, 13:21)

  acinigrev [anonim]

  doar atat: Bravo Basescu, Bravo Dle Presedinte! in rest doar vorbe, vorbe
 • +6 (6 voturi)    
  imi place sa vad romani uniti (Vineri, 28 ianuarie 2011, 14:13)

  Doru [anonim]

  Foarte rar vezi romani uniti pentru o cauza, acesta este unul din acele momente si anume dovada ca la nevoie si impotriva unor elemente exogene exista un popor roman nu doar o populatie obosita de atatia ani de comunism represiv si pseudocapitalism.

  Daca ne-am putea uni si "pentru" nu doar "impotriva" am creste intr-un an cat altii in zece.

  E pacat fiindca am primit tot de la Dumnezeu, avem un taram binecuvantat cu toate resursele de care avem nevoie [ ma rog ce a mai ramas] , avem gene frumoase, nobile si o inteligenta peste medie.
  Tot ce ne trebuie este o schimbare de mentalitate !
 • -2 (2 voturi)    
  ROmania are experienta (Vineri, 28 ianuarie 2011, 18:00)

  nai tu treaba [anonim]

  Poate vrei sati amintesca cineva de Trinanon *1920?
 • +1 (1 vot)    
  Atitudine corecta (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:30)

  AlexCezar [anonim]

  Buna ziua

  Clar, dl Basescu ne reprezinta cu succes! Nu vreau sa intru in polemica vizavi de fondul problemei dar asa as vrea sa fie un presedinte roman: sa aiba idei clare si ferme in chestiunile care privesc integritatea nationala.
  Eu l-am votat si sunt dezamagit de ce a realizat guvernarea ( atat PDL+PNL, cat si PDL) dar el ca presedinte consider ca si-a facut treaba bine - asta e o noua demonstratie.

  In termeni de aliante - exista minister de externe care prin diplomatii sai stie sa fie ferm cand trebuie si sa stea capra cand trebuie...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by