Social-democratii se pregatesc luni sa picheteze sediile PDL din toata tara. "Membrii Partidului Social Democrat vor protesta, luni, la ora 15.00, toate sediile PDL din tara", a declarat pentru HotNews.ro, presedinele PSD, Victor Ponta. "Actiunea este in semn de protest fata de PDL carora le cerem sa nu mai aresteze oameni" a declarat Ponta. Totodata, liderii PSD din organizatiile Arges si Iasi au anuntat ca vor protesta luni in fata sediilor PDL in semn de protest fata de arestarea lui Constantin Nicolescu. In schimb, liberalii se dezic de astfel de manifestari.

"Toti membrii PSD care doresc sunt invitati sa protesteze in fata sediilor PDL din tara. Le cerem celor de la PDL sa nu mai aresteze oameni cum face domnul Mircea Andrei la Arges. S-a dovedit implicatia senatorului Mircea Andrei in cazul domnului Nicolescu", a declarat Ponta.

Si Organizatia PSD Arges a anuntat ca luni vor fi organizate actiuni de solidarizare cu presedintele Consiliului Judetean (CJ), Constantin Nicolescu, la sediile tuturor organizatiilor locale.

"Astazi, incepand cu ora 14.00, la toate sediile PSD din Arges vor avea loc actiuni in care noi ne solidarizam in liniste cu domnul Constantin Nicolescu, presedintele filialei judetene si al CJ. Totodata anuntam ca ne delimitam de orice manifestare care va avea loc in alte locuri", se arata intr-un comunicat de presa, citat de agentia Agerpres.

La Iasi, primarul PSD, Gheorghe Nichita a anuntat ca social-democratii vor picheta luni cladirea in care se afla Prefectura pentru ca sediile locale ale PSD si PDL se afla in acelasi imobil.

In schimb, PNL se dezice de actiunile PSD, anuntand prin presedintele PNL Iasi, Relu Fenechiu ca liberalii nu vor participa la pichetarile sediilor PDL anuntate de liderii PSD a se desfasura in ziua judecarii recursului presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

"Nu sunt de acord cu o astfel de abordare. Consider ca suntem obligati sa lasam ca Justitia sa isi faca treaba. Nu vreau sa ma pronunt asupra vinovatiei in acest caz. Imi amintesc de episodul Bivolaru. Nu vom fi alaturi de ei chiar daca voi fi dat afara din partid", a declarat Fenechiu, citat de Agerpres.

Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat vineri, in cadrul unei conferinte la sediul PSD Arges ca PSD va picheta sediile PDL din tara. "Ii chemam pe toti oamenii care vor respectarea legii, pesedisti sau nepesedisti, oameni cu convingeri politice sau simpli romani care vor democratie si libertate, ca in fata sediilor PDL din intreaga tara sa ceara aplicarea legii, sa ceara libertate pentru Constantin Nicolescu si pentru orice om din aceasta tara, sa ceara PDL sa nu ne aduca in vremurile in care un partid decide cine este arestat (...)

Vom cere in mod democratic PDL, la sediile din intreaga tara, sa nu mai faca dosare politice, sa lase legea sa se aplice. Da justitiei, da legii, nu abuzurilor comise de PDL, nu intimidarilor provocate si promovate de Traian Basescu si de Emil Boc si nu unei tari in care daca spui ceea ce gandesti si daca esti de partea oamenilor, poti sa fii arestat, poti sa fii calomniat, poti sa fii calcat in picioare tocmai de cei pe care noi ii platim ca sa aplice legea", a declarat Ponta.