Judecatorii Tribunalului din Pitesti au decis joi sa-l aresteze pentru 29 de zile pe presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), retinut cu o zi inainte pentru luare de mita si trafic de influenta, transmite Agerpres. Politicianul a lesinat dupa aflarea sentintei, medicul Cristina Stocheci de la Ambulanta Arges declarind pentru Mediafax ca e vorba, cel mai probabil, de un atac de cord.El a fost luat cu targa de medici si dus la Spitalul Judetean de Urgenta. Si sotiei sale i s-a facut rau.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres

Nicolescu, a fost arestat, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa patru ore de audieri. Joi, cand a fost dus la Tribunal, Nicolescu a fost aplaudat de zeci de simpatizanti, care au cerut eliberarea sa.

UPDATE 1: Intr-o interventie la Realitatea TV, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca "Daca PSD nu reactioneaza nici acum, e un partid de mamaliga".

UPDATE 2: Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, si cateva zeci de persoane s-au adunat in centrul Pitestiului, "in semn de solidaritate" cu presedintele CJ Arges.

UPDATE 3: Victor Ponta: "Sa fim barbati si sa nu ne mai plangem la televizor." Liderul PSD a adaugat ca este posibil ca sedinta de luni a social-democratilor sa aiba loc in fata sediului DNA.

UPDATE 4: Presedintele CJ Arges va fi adus la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce i-au fost facute primele investigatii medicale la Spitalul Judetean din Pitesti.

UPDATE 5: Presedintele CJ Arges a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitala.

UPDATE 6: Mircea Beuran, profesor doctor Spitalul Floreasca: Constantin Nicolescu e constient, insa are tulburari de vorbire. Bolnavului i se va face o radiografie a cordului si o evaluare cerebrala.

UPDATE 7: Serban Bradisteanu, medic Spitalul Floreasca: Pacientul e stabil, investigam in continuare problema cerebrala. Asteptam sa-l echilibram si asteptam si rezultatul neurologic, sa vedem daca a fost un accident vascular cerebral, insa starea vaselor coronare e grava in proportie de 90%. E posibil sa fie nevoie de interventie chirurgicala. Maine dimineata vom adanci investigatiile. Este iluzoriu sa va spun cat va sta internat: o zi, doua in functie de stare. Cred insa ca va trebui operat. In primul rand, e vorba de o boala de metabolism si foarte probabil si stresul in conditiile actuale sa-l fi afectat. La baza se afla o boala cronica cu puseu acut. Poate fi tratat in sistemul penitenciar.

Tribunalul Arges a admis astfel propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii DNA.

Decizia instantei nu este definitiva, iar Nicolescu o poate ataca cu recurs in termen de 24 de ore la Curtea de Apel Pitesti.

Miercuri, avocatul sau a declarat ca presedintele CJ Arges este cercetat intr-un dosar privind alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

In cursul diminetii de miercuri, biroul presedintelui Consiliului Judetean Arges, social-democratul Constantin Nicolescu, a fost perchezitionat de o echipa e Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Pitesti.

Perchezitia a inceput la primele ore ale diminetii, in absenta presedintelui CJ Arges, reprezentat de avocatul sau, Radu Rotaru.

Potrivit aparatorului lui Nicolescu, perchezitia ar viza un dosar din anul 2009, referitor la alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

"Este vorba despre un dosar din anul 2009, din cate cunosc eu. In acest dosar s-au mai ridicat documente si s-au mai dat declaratii, dar acum s-a dispus o noua perchezitie. Eu nu gasesc o justificare, atata timp cat Consiliul Judetean (...) a pus la dispozitie toate actele solicitate. In acest moment nu cred ca se pot gasi alte documente. (...) Este vorba de alocarea unor fonduri catre Episcopie. (...) Nu as putea spune o suma in acest moment", a declarat avocatul Rotaru.

Constantin Nicolescu a mai fost audiat de procurorii DNA in anul 2009, intr-un dosar referitor la o sponsorizare acordata de controversatul om de afaceri Cornel Penescu pentru o actiune caritabila organizata de CJ Arges.

Victor Ponta: O razbunare pentru mitingul de la Mioveni

Miercuri, PSD Arges a acuzat o actiune politica, al carei scop este razbunarea pentru mitingul de marti, de la Mioveni. La Pitesti s-a deplasat liderul partidului, Victor Ponta.

"Dincolo de formatia mea de om al legii (...) refuz sa cred in coincidente. Refuz sa cred ca astazi, la 24 de ore dupa ce mii de oameni au iesit la Mioveni sa-si manifeste indignarea fata de situatia sociala si economica a tarii si fata de nepasarea Guvernului, cel care este persoana publica cea mai votata din Arges (...) este supus unei anchete extrem de ciudate", a afirmat seful PSD.