Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, nu ar mai trebui sa comenteze despre dosarele altora ci "sa se duca sa se judece in propriile dosare", relateaza Agerpres.

Ea a spus ca declaratiile din ultima vreme ale unor lideri PSD la adresa unor judecatori si procurori "care au incercat sa-si faca treaba fara sa se uite la culoarea politica a cercetatului", care instrumenteaza "nu dosare politice, ci penale, de frauda, de coruptie", sunt ingrijoratoare si ca mesajul adresat acestora ar fi unul de intimidare.

"Intre altii comenteaza domnii Nastase si Ponta. Sau poate e unul singur: Nastase-Ponta. Adrian Nastase sa se duca sa se judece pentru ca are dosare in judecata pe care si le amana de ani de zile. Mi se pare incalificabil sa vorbesti despre justitie, despre dosarele altora cand tu iti amani dosarele si nu te duci sa te judeci. Iar Victor Ponta ar putea sa-l insoteasca, sa se asigure ca nu si le mai amana inca o data", a afirmat Macovei.

Ea a subliniat ca "tot timpul cei doi s-au opus justitiei, au incercat sa blocheze justitia", reamintind de "apararea pe care a construit-o Victor Ponta in Parlament impotriva avizarii cererii de perchezitie lui Adrian Nastase".