Partidul Social Democrat, Partidul Conservator si Partidul National Liberal pregatesc un guvern de criza, care sa guverneze Romania cel mult noua luni, a declarat duminica vicepresedintele PC Maria Grapini, relateaza Agerpres. Grapini a spus ca acest guvern ar urma sa fie constituit pe criteriul competentei, iar ministrii sa fie cei mai buni profesionisti ai partidelor care vor face o coalitie.

Maria GrapiniFoto: Agerpres

Potrivit Mariei Grapini, Executivul alcatuit de cele trei formatiuni ar urma sa preia administrarea tarii pana la sfarsitul acestui an, in urma adoptarii motiunii de cenzura depuse de ele in Parlament.

"Nu este un Guvern de patru ani. In acest program de guvern de criza nu se pune problema modificarii impozitului decat in jos. Nu se trece la o alta grila de impozitare. Dupa ce terminam cu guvernul de criza, atunci fiecare partid isi va prezenta programul propriu de guvernare si electoratul va decide", a afirmat Grapini.

"Daca presedintele nu va dori sa accepte acest guvern de criza, vom ajunge la punctul doi, si anume suspendarea presedintelui", a declarat Maria Grapini.