Liberalii pun conditii pentru sustinerea motiunii de cenzura, pe care PSD vrea sa o depuna la toamna. PNL nu va semna o motiune populista, in care se va vorbi despre impozit progresiv si despre ajutoare sociale date celor care nu vor sa munceasca, a declarat, pentru Radio RFI, vicepresedintele Partidului National Liberal, Relu Fenechiu.

"Nu vom accepta niciodata sa semnam o motiune de cenzura in care se va vorbi despre impozit progresiv, despre ajutoare sociale date celor care nu vor sa munceasca si asa mai departe. Adica nu vom semna o motiune de cenzura populista. Vom vota insa orice motiune de cenzura care poate duce la caderea acestui Guvern, pe care noi il consideram un dezastru pentru Romania", precizeaza vicepresedintele liberal.

Relu Fenechiu nu exclude o alianta cu Partidul Social Democrat, dar numai daca PSD va crede in politicile liberale: "Eu nu exclud nici un fel de alianta, nici macar cu PSD-ul, care este un partid de stanga, dar numai in conditiile in care acest partid crede ca politicile liberale sunt politicile care pot scoate acum Romania din criza. S-a dovedit in toate tarile in care economia functioneaza ca solutiile nu sunt cresterea taxelor, ci scaderea lor, ca solutiile nu sunt scaderea veniturilor, pentru ca astea duc la scaderea consumului si nu avem nevoie de asa ceva. PSD-ul trebuie sa inteleaga ca protectie sociala reala nu se poate face decat intr-o economie care functioneaza bine".

O coalitie PNL-PSD poate fi gandita dupa motiunea de cenzura din toamna, spunea recent, la RFI, vicepresedintele liberal Norica Nicolai. Ea declara ca Executivul actual "si-a epuizat rolul".