Teo Trandafir, candidatul PDL pentru fotoliul de deputat in Colegiul 19 din Capitala, are permisiunea partidului de a merge la emisiunile posturilor TV Realitatea si Antena 3, insa interdictia se mentine pentru ceilalti membri ai formatiunii, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, citat de Mediafax.

  • "Daca va referiti la Teo Trandafir, ea va participa, e in campanie. E o cu totul si cu totul alta problema, care nu vizeaza activitatea partidului, ci este o activitate de campanie electorala, este firesc", a declarat oficialul PDL. "Pentru restul membrilor partidului, exista o decizie BPN care trebuie respectata", a adaugat el.

Adriean Videanu a precizat ca decizia de neparticipare la emisiunile celor doua televiziuni ar putea fi intrerupta dupa clarificarea conditiilor de informare corecta a opiniei publice, printr-un dialog cu cele doua posturi TV.

  • "Va rog sa nu il luati ca un boicot. A fost o decizie. Este dreptul nostru sa hotaram daca mergem sau nu la anumite dezbateri. Nimeni nu ne poate acuza de acest lucru. Am luat decizia, pana la crearea unor conditii, sa spunem clarificarea conditiilor de dezbatere publica, de informare corecta a opiniei publice, sa nu participam la anumite dezbateri publice, la cele doua televiziuni, care vizeaza activitatea politica. Ne mentinem acest punct de vedere pana la o data cand vom clarifica si printr-un dialog cu structurile celor doua televizuni, o anumita procedura deontologica din punctul nostru de vedere, care trebuie respectata de ambele parti", a afirmat Adriean Videanu.

Biroul Permanent National al PDL a decis, joi seara, ca reprezentantii formatiunii sa nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV si Antena 3, pana cand acestea nu vor reveni la informarea "critica dar corecta a opiniei publice".