Declaratiile hazardate nu impun remanierea imediata a unui ministru, insa pot duce la inlocuirea acestuia din Guvern in cazul in care "se permanentizeaza", a declarat marti seara premierul Emil Boc la OTV, potrivit Mediafax. Luna trecuta, surse ministeriale au sustinut ca ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan ar fi fost amenintati de Emil Boc cu remanierea, din cauza declaratiilor publice privind impozitarea pensiilor si alocatiile copiilor, masuri nediscutate in Guvern.

Ulterior, dupa plecarea din PSD a lui Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, Emil Boc a sustinut ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale.

Primul ministru a afirmat, si marti seara, la OTV, ca nu se pune problema unei remanieri, insa o eventuala repetare a unor "declaratii hazardate" poate duce la inlocuirea unui ministru.

Emil Boc le-a reprosat, de-a lungul timpului, actualilor ministri ca nu stiu sa ii refuze pe jurnalisti atunci cand acestia ii abordeaza "pe culoar", si ca a fost obligat sa petreaca o zi intreaga pentru a repara afirmatiile lor.