Senatorul social-democrat Miron Mitrea raspunde pe blogul sau acuzatiilor lansate de colegii sai de partid, potrivit carora ar fi un apropiat al presedintelui Traian Basescu. "Patefonul lui Mircea Geoana s-a blocat pe versul «Mitrea e omul lui Basescu»", sustine Mitrea, acuzandu-l pe presedintele PSD Mircea Geoana ca este "un politician-marioneta".

"Stiindu-se pe sine un politician-marioneta, Geoana isi imagineaza ca si altii sunt la fel. Isi inchipuie ca eu nu pot functiona ca un politician cu gandire si vointa proprie, ci e musai sa am pe cineva in spate, care sa ma manipuleze", ataca senatorul social-democrat. Mitrea subliniaza ca nu a fost niciodata omul nimanui si precizeaza ca "aiureala asta cu Basescu este cea mai ticaloasa minciuna care s-a spus vreodata despre mine".

"Am militat ca PSD sa intre la putere alaturi de PDL fara sa cer nimic pentru mine personal", continua Mitrea, adaugand ca cei care au profitat de postul de sef al Senatului, de calitatea de membru CSAT si de controlul asupra Ministerului de Interne au fost Geoana si grupul lui. "Geoana & co. ma acuza pe mine ca am fost inteles cu Basescu sa bag PSD la guvernare. Dar ei unde au fost cand s-a negociat si cand s-a semnat protocolul aliantei cu PDL? Nu cumva Geoana era seful partidului, iar Hrebenciuc marele negociator de functii? Nu cumva Geoana a semnat cu mana lui alianta cu PDL? A semnat-o cu mana mea?", intreaba social-democratul.

Miron Mitrea sustine ca Mircea Geoana a fost condus de grupuri de interese din afara partidului, lucru care s-a vazut "mai ales in campania pentru prezidentiale, cand Geoana pierduse clar controlul asupra propriei campanii".

Senatorul social-democrat incheie subliniind ca "nu am nici o legatura sau intelegere ascunsa cu Traian Basescu si PDL. (...) Eu sunt obsedat de gasirea unor solutii social democrate pentru scoaterea tarii din criza si nu de Traian Basescu. Pentru ca obsesia noastra fata de Traian Basescu l-a facut atat de mare".