Liderul PSD Vrancea Marian Oprisan a cerut luni demisia lui Mircea Geoana si a lui Viorel Hrebenciuc de la conducerea partidului. "Mircea, exista o expresie veche de cand lumea: Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul. Eu pot sa-ti spun (...) sa iti depui demisia de onoare astazi, aici si acum. (...) Viorel, adevarul este ca, in al doilea rand, tu esti responsabil de pierderea alegerilor. Asteptam astazi, aici si acum, demisia ta", a declarat Oprisan, potrivit Mediafax.

Liderul de Vrancea si-a citit discursul de pe foaie, facand apel de nenumarate ori la onoare si adevar. "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul. Eu pot sa-ti spun, cu prietenia pe care mi-o cunosti si pe care ti-am dovedit-o, ca iti sunt in continuare prieten, dar mai prieten imi e adevarul, drept pentru care iti spun sa iti depui demisia de onoare astazi, aici si acum, pentru ca adevarul este ca, in primul rand, tu ai pierdut pe mana ta aceste alegeri al caror cost este destinul acestei tari", se arata in discursul social-democratului, remis catre Mediafax.

"Latinii spuneau ca este de preferat o moarte cinstita unei vieti rusinoase si de la ei pana la noi realitatea a demonstrat ca asa este", a continuat Marian Oprisan, precizand ca este nevoie de gesturi de onoare care sa salveze onoarea partidului. Pentru ca partidul sa mearga mai departe, "o conditie sine qua non" este ca esecul la prezidentiale sa fie asumat de toti liderii partidului. Pentru ca asa "s-au naruit iluziile membrilor de partid si asteptarile intemeiate ale intregii natiuni", a sustinut Oprisan.

O parte dintre liderii social-democrati au iesit din sala dupa ce Oprisan si-a inceput discursul, iar presedintele PSD Mircea Geoana a calificat cuvantarea drept un "eseu". "Raspunderea, responsabilitatea, onoarea, unitatea, adevarul, principiile si valorile reprezinta pentru Mircea Geoana un eseu, iar daca el considera ca este un eseu, atunci merita publicat", a replicat Marian Oprisan.