Parlamentarii din comisiile reunite de buget au aprobat majorarea bugetului Consiliului National al Audiovizualului (CNA) cu un milion de lei. Fondul de salarii al celor 164 de salariati ai institutiei ajunge astfel la aproape 9 milioane lei, informeaza NewsIn.

Amendamentul, care a fost initiat de comisiile reunite de cultura, a fost aprobat cu 22 de voturi "pentru", 16 "impotriva" si 4 abtineri.

Presedintelui CNA, Rasvan Popescu, a declarat ca suma primita va asigura plata salariilor pentru 20 de angajati. "Am inteles situatia si am redus posturile de la 174 anterior. Nu am ocupat cele 10 posturi care au ramas libere dupa iesirea la pensie. Nu se pune problema sa mai angajam, dar am dori doar sa functionam cu cei 164 de salariati. A mai reduce cu 20 de persoane ne-ar pune in situatia in care cel putin pe unele sectoare de activitate sa nu mai putem face fata", a continuat Popescu.

Presedintele Consiliului a precizat ca institutia a adus la bugetul de stat venituri de 2 milioane lei in 2009, ca urmare a amenzilor aplicate.