Deputatul Marius Spinu confirma tensiunile din PDL, intr-un interviu pentru HotNews.ro-RFI, si spune ca, la sedinta de luni, liderii locali si parlamentarii s-au plans de proasta colaborare cu liderii de la centru si au ridicat problema reformarii interne. Spinu sustine ca partidul ar trebui evaluat de o firma de resurse umane, ca e nevoie de o baza de data cu oameni competitivi si de figuri noi pentru ca PDL sa nu mai dea impresia ca “sta doar in trei-patru oameni foarte puternici.”

Descarca emisiunea in format MP3

Vezi cele mai importante declaratii ale deputatului PDL, Marius Spinu:

  • Marea majoritatea a oamenilor au avut aceiasi parere, o nemultumire a modului de colaborare dintre structurile locale, indiferent ca vorbim de Consilii Judetene, de parlamentari
  • Foarte multi au exprimat pareri critice: Cezar Preda, primaul din Targu Mures, presedintele organizatiei din Ilfov, fiecare a punctat anumite aspecte: in primul rand o legatura mai stransa dintre teritoriu si centru.
  • E vorba de modul in care partidul gestioneaza resursa umana, si s-a punctat foarte important necesitatea reformarii PDL. Au fost astazi multe voci care au spus: trebuie sa devenim un partid cu adevarat mare, trebuie sa ne reasezam structurile, trebuie sa gandim un alt proiect de statut.
  • As prefera aducerea unor noi figuri care au demonstrat ceva politic. S-a vorbit in general, ca ministrii ar trebui sa gaseasca timp pentru a pastra o legatura mai atenta cu partidul, cu structurile judetene, cu parlamentarii. S-au venit cu multe puncte surprinzator critice la adresa partidului, in interior, care vor trebui discutate. Pe mine m-a bucurat scoaterea la lumina a acestor probleme.
  • Ar trebui o evaluare profesionista a tuturor filialelor partidului. Eu as avea propunerea, din punctul meu de vedere, sa facem un contract cu o mare firma de resurse umane din Romania, sa facem o evaluare la nivelul tuturor organizatiilor judetene. Doi, trebuie infiintat un proces de formare si filtrare a resurselor umane. Nu se poate ca, atunci cand ai nevoie de un om intr-un anumit domeniu, sa nu ai o baza de date cu oameni competitivi la indemana, profesionisti verificati, sa-i aduci pe diferite functii pe domeniul lor de competenta. Trei, trebuie, cred eu, aduse personalitati noi, sau oameni care pot deveni personalitati noi, in prima garnitura a partidului, sa creasca notorietatea acestor oameni, astfel incat sa nu mai lasam impresia ca partidul sta doar in trei-patru oameni foarte puternici, cu experienta, cu munca indelungata, ci sa aratam ca sunt extrem de multi altii si sa aratam ca PDL nu este un partid, cum spun adversarii politici, ca nu am avea profesionistii necesari. Exista foarte multi oameni in partid, membri absolut necunoscuti, extrem de bine pregatiti profesional.


    Nota: Asculta integral Discutia de Luni in varianta audio, in fiecare luni de la orele 19.00 la RFI si pe site-ul HotNews.ro

    Vezi cele mai interesante fragmente vido cu Gheorghe Flutur despre cabinetul Boc:
  • Cand ar putea sa renunte Guvernul Boc la impozitul forfetar