Participarea PSD la guvernare este exclusa. Declaratia vine de la presedintele social-democrat, Mircea Geoana, ca raspuns la propunerea lui Traian Basescu de a accepta ca vicepresedintele PSD Marian Sarbu sa intre in guvernul PD-L. "La noi, lucrurile sunt extrem de clare, daca domnul Basescu, domnul Boc vor sa guverneze, sa-si asume responsabilitatea guvernarii", a explicat Geoana, citat de NewsIn.

"Propunerea noastra a fost un Guvern de uniune nationala, cu un prim-ministru care sa fie acceptat si acceptabil pentru toate partile. Daca aceasta formula nu este posibila, participarea noastra este exclusa", a declarat Mircea Geoana. Parerea liderului PSD a fost sustinuta si de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea. Acesta a declarat pentru NewsIn ca nu trebuie acceptata oferta presedintelui Basescu. "Este o propunere otravita. Este o diversiune din partea presedintelui Traian Basescu si a PDL. Nu asa se construieste un Guvern", a subliniat Dragnea.

Declaratiile vin dupa ce Marian Sarbu a anuntat ca propunerea lui Traian Basescu va fi discutata in sedinta Comitetului Executiv al partidului de vineri. "As intra intr-un Guvern PDL cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului si simt ca acesta nu exista, in ciuda dorintei mele", a precizat Sarbu.