UDMR sustine continuarea colaborarii cu PNL, in orice alta formula. "In principiu, suntem deschisi la toate formulele posibile de guvernare. (...) Dar noi am vrea sa continuam o colaborare cat mai stransa cu PNL si ar fi bine sa mergem impreuna catre o anumita formula", a declarat pentru Realitatea FM presedintele Uniunii, Marko Bela.

"Este posibila o formula PDL-PNL-UDMR, daca se vor intruni conditiile", a continuat liderul UDMR, precizand ca, astfel, "majoritatea deja s-a conturat". Cat priveste conditiile Uniunii Democrate Maghiare din Romania, acestea se refera la constituirea unui program adecvat de scoatere a tarii din criza si asigurarea stabilitatii. "O astfel de formula ar putea asigura o astfel de stabilitate. Dar nu s-au dus negocieri in acest sens si nu s-a luat o decizie", a subliniat Marko Bela.

In ceea ce priveste ministerele pe care UDMR le-ar solicita in eventualitatea intrarii la guvernare, acesta a precizat ca, "in acest moment, nu am facut liste de portofolii. Daca UDMR ajunge in guvern, atunci bineinteles ca se va pune si problema portofoliilor, dar inca nu suntem acolo".

Intrebat despre sansele unei formule PDL-UDMR, presedintele Uniunii a declarat ca aceasta nu ar asigura o stabilitate foarte mare, "pentru ca fara o sustinere parlamentara majoritara, guvernarea este extrem de fragila". "Eu nu as opta pentru o guvernare minoritara, cu o sustinere in Parlament si din partea altor formatiuni", a anuntat Marko Bela.

Referitor la alianta PSD-PNL-UDMR, liderul Uniunii a replicat: "As fi ipocrit daca as zice ca nu ar merge. (...) Nu vad nici in acest moment nicio incompatibilitate". Dar viitorul guvern depinde si de "persoana presedintelui", a avertizat Marko Bela, care a precizat: "Eu nu ma bucur ca e asa si nu optez pentru o institutie prezidentiala puternica".