Guvernul Klaus Iohannis va fi investit pana la Craciun si va functiona pana in 2012, a declarat duminica Mircea Geoana, dupa ce a vizitat sediul PNL. "Cred ca acest moment reprezinta inchiderea tranzitiei post-comuniste inceputa la revolutie", a spus Geoana, intr-o declaratie comuna de presa cu liderul liberal.

"Azi, prezenta mea aici reprezinta un gest de impacare istorica, de reconciliere (...) Cred cu tarie ca PNL are intreg dreptul moral si forta electorala pentru a deveni adevarata forta a dreptei romanesti", a spus el, adaugand ca "PSD va ramane pentru multi ani de zile adevarata forta a stangii roamanesti".

In opinia sa, competitia dintre PSD si PNL se va relua "in anii viitori", dar "ca o regula a jocului democratic european", lipsita de patima.

Mircea Geoana a evocat si "cel mai simpatic moment" al vizitei de la sediul PNL: momentul in care Ludovic Orban si Liviu Dragnea au schimbat "jacheta galbena cu cea rosie".

"Pentru mine si pentru Crin Antonescu culorile cele mai importante sunt, de maine, culorile tricolorului romanesc", a incheiat el.