Traian Basescu l-a invitat pe contracandidatul sau, Mircea Geoana, la o dezbatere fata in fata, duminica, la Parlament, de la ora 20.00. Liderul PSD are libertatea de a alege moderatorii si televiziunile care sa transmita evenimentul, informeaza Mediafax.

Seful statului a spus ca o astfel de dezbatere ar fi relevanta, avand in vedere ca opinia publica are nevoie de raspunsuri la o serie de intrebari.

Romanii trebuie sa vada punctele de vedere ale celor doi candidati pentru a sti cum sa-si orienteze optiunea pe 6 decembrie. In caz contrar, cred ca Mircea Geoana poate primi o singura eticheta - las", a mai aratat Basescu.

"Mircea Geoana are de raspuns la multe intrebari. Una foarte urgenta este daca ne va asigura linistea asa cum a asigurat-o Sorin Ovidiu Vantu celor 350.000 de pagubiti de la FNI. Poate are alte metode de asigurat linistea, in afara de cele pe care le-a invatat de la creatorul sau, Sorin Ovidiu Vantu. Ar trebui sa raspunda si la o intrebare legata de opiniile noului creator de program economic, domnul Patriciu(...). Poate ne spune ce a stabilit bun pentru tara la Moscova. Iata cateva intrebari care, sunt convins, framanta opinia publica", a mai spus Traian Basescu.

Geoana: Duminica am alt program, voi participa doar la dezbaterea IPP de miercuri

Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a refuzat invitatia lui Traian Basescu la o confruntare pentru ziua de duminica, motivand ca are alt program.

Geoana a precizat ca in ceea ce priveste confruntarile televizate intre candidati, va proceda si in turul doi la fel ca in turul intai.

El a mentionat ca a primit o invitatie de la IPP, pentru o confruntare, miercuri, cu Traian Basescu, intr-un format asemanator celei de la sfarsitul turului 1, pe care o va accepta.

Intrebat daca accepta provocarea lui Traian Basescu de a avea o confruntare duminica, la Parlament, in orice format ii convine si moderata de cine alege, Geoana a argumentat ca se va afla la Targu Mures.